Baros fokuserer på finale

Milan Baros vet ikke hva fremtiden vil bringe, men tenker nå kun på finalekampen i Istanbul. – Riktig forsvarslinje er grunnlaget for seier, sier Alan Hansen.

Baros håper på tillit

Den som kanskje vil være mest spent når Rafael Benitez leser opp laget for sine spillere en gang i morgen, vil være Milan Baros.  Tsjekkeren kjemper en kamp med Djibril Cissé om den ene forventede spissplassen som Rafael Benitez vil ha i sitt system mot AC Milan.  Samtidig ligger det i kortene at Liverpools toppscorer denne sesongen vil være en av de som forsvinner ut av klubben i en sommer hvor manageren planlegger store forandringer i spillerstallen.  23-åringen, som ble vraket til Carling Cup finalen mot Chelsea, håper derfor at han i det minste kan avslutte sin karriere på Anfield med startplass og godt spill i Istanbul.

 

- Jeg er rolig angående min fremtid, og jeg kan konsentrere meg helt om Champions League finalen.  Mitt mål for øyeblikket er å beholde plassen på bekostning av Cissé til finalen, og jeg vil gjøre det jeg kan for at så skal skje.

 

- Det er alltid vanskelig når du har en periode hvor du ikke scorer mål, men dette er en finale.  Jeg har tro på at jeg kan score mot AC Milan.  Det faktum at jeg ikke spilte i finalen i Carling Cup denne sesongen gjør dette til en av de største kampene i mitt liv.

 

- Jeg er fortsatt knyttet til Liverpool og har fortsatt en kontrakt her.  Vi kan ordne opp i hva som skal skje etter finalen.  Kanskje vil jeg forlate Anfield, kanskje vil jeg bli.  Jeg har fått atskillige tilbud fra andre klubber og sammen med min agent vil jeg lytte til hva som blir tilbudt.

 

 

- Den største kampen på 20 år

Alan Hansen var med og vant E-Cupen tre ganger for Liverpool.  Den elegante skotske midtstopperen er derfor i en bedre posisjon enn de fleste når han skal vurdere hva som skal til for at de røde igjen skal overta den europeiske klubbtronen.  ”Jocky” mener at Liverpools forsvarsarbeid blir helt avgjørende hvorvidt man kan ta med seg pokalen hjem til Merseyside for godt eller ikke.

 

- Liverppools håp om å vinne Champions League avhenger av hvordan de holder sin defensive linje.  Dersom de gjør det riktig vil de vinne, hvis de gjør det feil vil de tape.  Det er så lett, eller så vanskelig, som det.

 

- Liverpool må ikke forsvare seg for høyt oppe på banen, ellers vil farten til Andriy Shevchenko rive dem i fillebiter.  De må heller ikke forsvare seg for dypt, ellers vil de ikke kunne gi støtte til spillerne lenger fram på banen.

 

- Ut fra kampene mot Juventus og Chelsea, hvor de forsvaret seg helt glimrende på kanten av sitt eget straffefelt, gjør meg optimistisk på vegne av at min gamle klubb kan sørge for å vinne en historisk femte seier.

 

- Hvilken posisjon er ikke dette for Liverpool.  Hvilken mulighet for disse spillerne å skrive seg inn i historiebøkene på linje med de tidligere legendene i klubben.

 

- Dette vil bli det største kampen i disse spillernes liv.  Det fører med seg press, og noen spillere løfter seg i slike situasjoner mens andre faller sammen.  Manageren må i slike tilfeller være en beroligende faktor, hvor han forteller spillerne hva dette dreier seg om, og Benitez er en slik type.

 

- Men hvis Liverpool får orden på sitt defensive spill, og er i stand til å gi Gerrard og Alonso ballen, da er det ingen grunn til at de ikke kan ville den største kampen denne klubben har spilt over de siste 20 år.