Baros vraker Frankrike for Midlands

Milan Baros ønsket en overgang til Valencia i sommer. Det er trolig hovedårsaken til at han nå blir solgt. Tsjekkeren sier i dag at han foretrekker Aston Villa foran Lyon og Monaco. John Terry frykter Liverpool.

Milan Baros har bestemt seg for å takke nei til både Lyon og Monaco, og blir Aston Villa-spiller. Det forventes at tsjekkeren forlater Anfield til fordel for Villa Park så snart han returnerer fra landslagsoppholdet med Tsjekkia på torsdag.

At Baros nå har bestemt seg for å spille for Aston Villa, fører til at det ikke blir noen budkrig mellom Midlands-klubben og de to franske klubbene, slik Liverpool nok hadde håpet på. Baros avslører i dag at han har takket nei til både Monaco og Lyon, fordi han ønsker å forbli i England.

- Jeg har ikke noe imot den franske ligaen. Det skorter ikke på kvalitet der. Men jeg betrakter ligaene i England og Spania som de aller beste. En overgang til Monaco tiltaler meg heller ikke, skal Baros ha uttalt til MF Dnes i sitt hjemland.

23-åringen avslører også at han var svært nær en overgang til Valencia i sommer: - Jeg hadde blitt enig med Valencia om en overgang dit, men så ble det bytte av manager der, og alt ble forandret. Dermed falt overgangen i fisk.

- Etter forrige sesong hadde jeg en samtale med Rafael Benitez om min situasjon. Jeg sa rett ut at jeg ønsket å spille for Valencia, men jeg vet ikke om det er en av årsakene til at Liverpool kvitter seg med meg nå, uttaler Baros.

For egen regning kan vi legge til at denne avsløringen trolig forseglet Baros sin videre skjebne i Liverpool. Rafael Benitez er kjent for at han kun ønsker spillere som helt og holdent ønsker å spille for Liverpool, og ingen andre.

Baros sier videre til MF Dnes at han tror det er riktig tidspunkt å forlate Liverpool nå for hans vedkommende, ikke minst fordi kjøpet av Peter Crouch har gjort veien til en fast plass på førstelaget enda lengre.

- Det er best for alle parter at jeg forlater Liverpool nå. Jeg setter klubben meget høyt. Den har noen fantastiske supportere og et flott stadion. Men tiden er inne til å ta farvel og flytte på seg. Selv om jeg gjør mitt beste, vil det ikke være godt nok for en plass i førsteelleveren, tror Baros.

- Så da er det bedre å forlate klubben, legger han til.

Trolig kommer Aston Villa nå til å betale tett opp mot de £7M Liverpool hele tiden har forlangt.

- Det handler utvilsomt om mange penger. Schalke hadde ikke råd til meg. Liverpool betalte £7M for Crouch, og nå ønsker de pengene sine tilbake. Men det har jo ingenting med meg å gjøre, avslutter Baros.

Terry frykter Liverpool
John Terry uttaler til engelske medier at han tror Liverpool blir en hard utfordrer til ligatittelen denne sesongen, og at han gruer seg for kampen på Anfield i oktober allerede nå. Chelsea-kapteinen slikker fortsatt sårene etter det smertelige nederlaget i semifinalen i Champions League, og reiser ikke til Liverpool med positive følelser i fotballbagen den 2.oktober.

- Å komme inn i garderoben etter den semifinalen var min verste opplevelse som fotballspiller. Jeg vet at de vonde minnene vil komme tilbake når vi skal dit igjen i oktober. Jeg gruer meg allerede, fastslår den solide midtstopperen.

- Jeg var helt ødelagt etter den siste kampen der. Jeg holdt på å gå på veggene, og klarte ikke å innfinne meg med at vi var utslått i semifinalen i Champions League for andre år på rad. Voksne menn gråt etter den kampen, fordi vi ikke klarte å nå ett mål vi hadde jobbet så hardt mot. Selv brøt jeg helt sammen da sluttsignalet lød.