Benítez: - Kunne vært verre

Vanskelig, men trekningen kunne ha vært verre. Koeman mener Liverpool er favoritter. Benfica ønsker ikke å selge Simão. Oppsett gir tøff kamp om tv-tid. Fire røde aktuelle for «uefa.com Team of the Year».

Under dagens trekning av åttendedelsfinalene i Champions League ble det klart at tittelforsvareren møter Benfica. Rafael Benítez innrømmer at det vil bli en vanskelig oppgave å slå ut den portugisiske storklubben, men likevel glad fordi man kunne fått langt verre motstand. Spanjolen var på vei ut for å spise kveldsmat med spillerne da Liverpoolfc.tv ønsket en kommentar om trekningens utfall.
- Det er ingen enkel trekning, men det er ikke den verste trekningen vi kunne ha fått heller. Det er bare gode lag igjen i turneringen på dette tidspunktet og vi kunne for eksempel ha møtt Bayern München .

- Det finnes noen veldig interessante kamper i denne runden – bare se på Chelsea v Barcelona, Real Madrid v Arsenal og Bayern v AC Milan.

- Jeg har glad for å ha unngått enkelte lag, men vi vil få tøffe kamper mot Benfica. De har et veldig godt lag. De beviste akkurat hva de kan ved å slå ut Manchester United av turneringen.

- De er sterke hjemme og de vil få hjelp av en god atmosfære i første kampen, men vi vet at de skal til Anfield i returen, og alle i Europa vet hvordan våre fans er på slike e-cupkvelder hjemme.

- Vi hadde noen meget spesielle kamper i Europa på Anfield forrige sesong, og jeg vet at supporterne vil spille en stor rolle når vi møter Benfica. De er en av de mest berømte klubbene i Europa. De har vunnet Serievinnercupen to ganger, så vi kommer til å behandle dem med den respekten de fortjener, men vi vil gå til kampen med tro på våre egenskaper.

Benfica trenes av den tidligere nederlandske landslagspilleren og Barcelona-legenden Ronald Koeman. Han hadde følgende kommentar til uefa.com.
- Liverpool har et veldig godt lag. De har et sterkt forsvar og de slipper inn få mål. Liverpool er favoritter, men vi slo ut Manchester United. Så vi kan drømme om å avansere til kvartfinale.

Benfica ligger for tiden på 5.plass i den portugisiske serien, seks poeng bak lederlaget FC Porto. Liverpool og Benfica har trukket hverandre ved tre anledninger tidligere i den gamle Serievinnercupen – 1978, 1984 og 1985 – og de røde avanserte helt til finalen hver gang. I både 1978 og 1984 gikk som kjent Liverpool helt til topps, mens det i 1985 ble finaletap.

Liverpool har blitt linket til et januar-kjøp av Benficas kantspiller Simão. Sportsmanager José Veiga i Benfica kunne også bekrefte at flere storklubber ønsker spillerens tjenester, men at et salg er utenkelig i vinter.
- Vi tenker ikke på å selge spillere under vinterpausen og vi kan regne med Simão selv om noen klubber har vist interesse for ham. Han har kontrakt med klubben og vi forventer å ha ham her. Vi er ingen selgende klubb i øyeblikket.

Liverpool har havnet på samme kampdager i 1/8-finalene som blant annet Bayern München-AC Milan og Real Madrid-Arsenal. Det betyr med andre ord hard konkurranse om å få sendetid på TV3.
 
Tirsdag 21. februar
FC Bayern München v AC Milan
SL Benfica v Liverpool FC
PSV Eindhoven v Olympique Lyonnais
Real Madrid CF v Arsenal FC

Onsdag 22. februar
AFC Ajax v FC Internazionale
Chelsea FC v FC Barcelona
Rangers FC v Villarreal CF
Werder Bremen v v Juventus FC

Tirsdag 7.mars
FC Barcelona v Chelsea FC
Juventus FC v Werder Bremen
Villarreal CF v Rangers FC

Onsdag 8.mars
AC Milan v FC Bayern München
Arsenal FC v Real Madrid CF
Liverpool FC v SL Benfica
Olympique Lyonnais v PSV Eindhoven

Tirsdag 14.mars
FC Internazionale v AFC Ajax

”uefa.com Team of the Year”
På uefa.com er det fra i dag og fram til 13. januar mulig å avgi stemme på ”uefa.com Team of the Year” for 2005. Seksti spillere og managere har blitt nominert til 12 posisjoner, inkludert manager. De nominerte er valgt ut av skribenter på uefa.com på bakgrunn av prestasjoner enten innen den europeiske klubbfotballen, på landslagsnivå  eller i e-cupturneringene for 2005. Liverpool har fire personer nominert – Jamie Carragher (midtstopper), Steven Gerrard (sentral midtbane), Luis Garcia (høyre midtbane) og Rafael Benítez (trener). Bare Chelsea (8), Juventus (7), Milan (7) og Barcelona (6) har flere nominert. Totalt er spillere og trenere fra 14 klubber representert.