Benitez advarer mot brassene

Rafael Benitez er slett ikke sikker på seier mot Sao Paulo i dag. Reina beholder fokus. Crouch tror på gull. Eriksson imponert. Mexikansk dommer. Parker må stå over. Smith til Hearts.

Rafael Benitez advarer sine spillere mot Sao Paulos sterke mannskap før dagens finale i klubb-VM i Yokohama. Manageren mener at Liverpool må spille opp mot sitt aller beste skal man til slutt løfte trofeet som verdensmestere. Han fulgte som kjent brasilianernes semifinale mot Al Ittihad på nært hold, og ble imponert over det dagens motstandere viste.

- Etter å ha sett Sao Paulo, må jeg konstatere at det er et godt lag. Jeg har fortalt spillerne at dette blir en vanskelig kamp. Vi vet vi må spille bedre enn mot Deportivo Saprissa, uttaler Benitez.

- De er et lag bestående av kvalitetsspillere, og er gode i lufta. De spiller med tre midtstoppere, og det vil gjøre det mer vanskelig for oss. Men vi satser på å vinne, og vil gjøre vårt beste, forsikrer han før VM-finalen.

Fokusert Reina
Jose Reina innrømmer at han var stolt over å sikre seg klubbrekorden for antall kamper uten baklengs mot Deportivo Saprissa tidligere i uka, men gjentar før dagens finale at han gladelig slipper inn et mål bare Liverpool blir verdensmestere. Reina uttaler at han har kommet til Liverpool for å vinne medaljer, og han forteller at dette er en innstilling som hans lagkamerater deler med han. Spillerne vil gjøre alt som står i deres makt for å vinne klubb-VM.

- Den siste scoringen jeg slapp inn var mot Fulham, men det er viktigere å fokusere på å vinne finalen nå. Og gjør vi det, betyr det ingenting om jeg slipper inn et mål, resonnerer den spanske keeperen.

- Selvsagt håper jeg å holde nullen igjen, ettersom det er morsomt å sette nye rekorder. Men å vinne kamper er alltid målet, ikke å holde nullen, legger han til.

Crouch tror på gull
Peter Crouch ser ingen grunn til at de røde ikke skal kunne beseire Sao Paulo i dagens finale i Yokohama. Tomålsscoreren fra semifinalen mot Deportivo Saprissa tror Liverpool vil flyte på selvtilliten, og at det vil være avgjørende i dagens prestisjefylte kamp.

- Da vi vant supercupen helt i begynnelsen av sesongen, ble det et skikkelig løft for laget, og akkurat nå har vi den vinnermentaliteten som behøves. Vi er fulle av selvtillit, og tror alltid at vi ikke skal slippe inn mål, og føler oss sikre på å score i motsatt ende av banen. Vi tror vi kan vinne alle kamper vi spiller. Det har holdt stikk i ligaen og i Europa i det siste, og nå også i denne turneringen, sier han.

- Brasilianerne er teknisk begavete spillere, så vi må være oppe i dem fra start av. Forhåpentligvis får vi et tidlig mål, og jeg har tro på at vi kan vinne denne kampen. Vi har ikke kommet den lange veien til Japan for å bli nummer to, slår han fast.Eriksson roser Crouch
En som er full av beundring over Peter Crouch sin innsats i Liverpool-trøya den siste tiden, er Englands landslagssjef Sven Göran Eriksson. Nå uttaler han at også England sine fans må begynne å skjønne hvorfor han hele tiden har hatt slik klokkertro på den lange spissen.

- Peter er en skikkelig lagspiller, noe Liverpool-fansen allerede har skjønt. Jeg er sikker på at Englands supportere snart vil oppfatte dette også, når de får sett han spille mer med de tre løvene på brystet. Det er flott å se at han begynner å finne nettmaskene også. Han har måttet tåle mye urettferdig kritikk etter overgangen til Liverpool, trass i at han har spilt meget bra, sier Eriksson.

- Akkurat som meg selv, har også Rafael Benitez hatt full tiltro til Peters evne til å gjøre mål, så det er fint for alle parter at han har gjort fire mål i de seneste kampene. Peter gjør så mye for laget, og når han gjør mål er han en enorm trussel for ethvert forsvar. Jeg har blitt veldig imponert over hans profesjonelle holdning under måltørken han opplevde, og han er en utrolig likandes kar med en flott holdning.

- Han er god både i lufta og på bakken, og som vi så mot Deportivo Saprissa så kan han gjøre mål også. Jeg vil følge Liverpools finale mot Sao Paulo, og holde et godt øye med de England-aktuelle spillerne. Jeg ønsker dem lykke til, og håper de kan vinne klubb-VM for engelsk fotball, avslutter svensken.

Mexikansk dommer
Mexikanske Benito Archundia dømmer dagens VM-finale i Yokohama. 39-åringen har vært FIFA-dommer siden 1993. Assistentdommere er hans landsmann Arturo Velazquez og Hector Vergera fra Canada.

Parker må stå over
Newcastles formspiller på midtbanen, Scott Parker, pådro seg sitt femte gule kort for sesongen i 4-2 seieren mot West Ham i går, og må dermed stå over kampen mot Liverpool på Anfield 2.juledag. Michael Owen demonstrerte for øvrig solid form før møtet med gamle lagkamerater, da han gjorde sitt første hat-trick for ”skjærene” i kampen mot West Ham.

Smith til Hearts
Nettstedet “The Liverpool Way” melder at U18-spilleren Francis Smith vil flytte på seg når transfervinduet åpner i januar. Midtbanespilleren kommer trolig til å få skotske Hearts som ny arbeidsgiver, en klubb som også Darren Potter er sterkt linket til. Smith skal ha kommet til at det er best å flytte på seg, da det er lite trolig at Liverpool kommer til å fornye kontrakten hans etter denne sesongen.