Benitez: Borteformen må bedres

Rafa krever bedre borteform. Gerrard gleder seg til første møte med Murphy. Xavier klar for Roma.

Manager Rafael Benitez innrømmer at Liverpools borteform må bedres dersom klubben skal kunne nå den viktige fjerdeplassen som gir rett til mesterligakvalifisering. Liverpool har kun tre borteseirer denne sesongen, alle mot lag fra nedre tabellhalvdel.

 

–Vi har et problem på bortebane, vi er ikke stabile nok. Så langt har vi spilt en rekke gode kamper hjemme og noen elendige på bortegress. Vi må finne ut av dette. Får vi kontinuitet inn i bortespillet kan vi redusere gapet til topplagene, sier spanieren foran Charlton-kampen.

 

–Det viktigste er nå å fokusere på en og en kamp, ikke ligatabellen. Vi vet at Charlton har like mange poeng som oss, det blir en tøff kamp, men jeg ser kun på tabellen dersom vi er foran motstanderne med et hav av poeng, sier Benitez.

 

Gerrard gleder seg møte med Murphy

Steven Gerrard ser fram til midtbaneduellen mot sin gamle lagkamerat Danny Murphy i kveld. De to er gode venner og det blir det første møtet mellom de to etter Murphys overgang til Charlton sist sommer.

 

–Det blir rart å spille mot Danny. Helt siden jeg spilte meg inn på laget har Danny vært ved siden av meg på og utenfor banen. Jeg delte rom med ham, trente med ham hver dag og vi er fortsatt gode venner. Vi snakker ofte med hverandre, det blir spesielt å legge vekk dette for å gå i dueller med ham, sier Stevie G.

 

Murphy forsvant brått ut fra Anfield da Benitez’ innførte sitt regime. Starten på The Valley var tung for mannen som har en egen evne til å score mot Manchester United, men i det siste har Murphy småsprudlet for Alan Curbishley & Co.

 

–Han fikk en tøff start, men det fikk hele laget. Det hang sammen med at han bodde på hotell, nå er han på plass og spiller kanskje sin beste fotball noen sinne. Han er den viktigste spilleren der nede nå, sier Gerrard.

 

Han stiller seg også i køen av de som mener LFC savner Murphys kvaliteter.

 

–Han er en fantastisk spiller, jeg beklager at han reiste og for å være helt ærlig mener jeg at vi savner ham, fortsetter kapteinen.

 

Fowler tilbake på Anfield

Nyheten om at Robbie Fowler skal tilbake til Anfield lurte nok en god del nettlesere til å tro at det var snakk om en overgang på siste dag av transfervinduet. Saken er mest lest flere steder, men returen til Anfield for den gamle helten handler om en støttekamp for ofrene etter flodbølgen i Asia og ingen ting annet. Robbie Fowler er ikke alene om å stille opp, Kevin Keegan og Kenny Dalglish er også klare til kampen som blir spilt 27. mars. –Alle jeg har spurt har sagt ja til å spille. Vi snakker om store navn i Liverpool Football Clubs historie og vi vil ha 22 av dem utpå gressteppet i kampen, stråler David Johnson.

 

Kennedy ber om spillerkjøp

Alan Kennedy er ute og ber styret gi Rafael Benitez midler til å styrke laget. Ifølge Echo har Benitez brukt mindre penger på nye spillere enn det Everton ga Walter Smith under skottens åtte første uker på Goodison Park for seks år siden. –Vi trenger Steve Morgans penger. Ingen tvil om det, vi trenger desperat penger og det er viktig at vi gjør noe raskt. Jeg har stor tro på Benitez, men for at han skal kunne gjøre en god jobb trenger han penger. Klubben må handle. Kjøpene så langt er bra, men vi trenger mer. Morientes og Gerrard er utsatt for mer press enn bra er. De to skal ikke behøve å bære alt på sine skuldre, sier backhelten.

 

Cheyrou snudde

Bruno Cheyrou ønsket å returnere til Liverpool, men er nå mer enn fornøyd med utlånet til Marseille. Midtbanespilleren fikk tillit fra start for OM i kampen mot Toulouse og ser nå fram til spille i den franske toppserien for resten av sesongen. –Før den kampen ville jeg forlate klubben, men nå har jeg bestemt meg for å bli her, sier Cheyrou. Liverpool har ikke vært interessert i å hente hjem spilleren som en gang i tiden ble omtalt som den ”nye Zidane”.

 

Abel Xavier har skrevet under kontrakt med Roma ut sesongen. Backen har trent med klubben i et par dager og blir belønnet med en korttidskontrakt. Xavier spilte 21 ligakamper for Liverpool.