Benitez frustrert over ustabil form

Benitez varsler endringer til neste sesong. Katastrofalt om vi skulle tape begge derby-kampene denne sesongen, sier Finnan. ”Team news”.

Rafael Benitez er frustrert over de varierende resultatene Liverpool har vist denne sesongen, spesielt i Premier League. Men han håper å få rettet på dette før sesongslutt, men varsler likevel endringer til neste sesong.

- Jeg tenker på vår ustabile form hele tiden, og spørsmålet er hva jeg skal gjøre med det. Hvor lenge varer tålmodigheten min? Svaret er at jeg må fortsette å arbeide med spillerne, og hvis det ikke har blitt bedre mot slutten av sesongen, har jeg muligheten til å endre på ting. Jeg har en ide om hvordan vi bør spille, men når man ser på formen vår, så er vi fremdeles langt unna. Jeg ønsker å se det Liverpool-laget som slo Olympiakos, Arsenal og Bayer Leverkusen. Det er den standarden jeg ønsker at vi viser regelmessig. Man trenger et sterkt lag i forsvar, kompakt, men med angrepsvillighet. Det er ikke alltid nødvendig å fly fremover, eller å ligge dypt. Man må tilpasse seg motstanderen. I Valencia endret vi på slagplanen for å utkjempe motstanderen. Det trenger vi å lære her. Jeg har opplevd dette tidligere. Da jeg var i min andre sesong i Valencia, som tittelforsvarere, endte vi på 5. plass. Jeg analyserte tingene og vi vant både ligaen og UEFA-cupen året etter. Everton jobber hardt som et lag og spillerne har de samme ideene. I Valencia jobbet vi på den måten, og slike lag  er svært vanskelige å beseire. Vi har mer kvalitet i laget enn dem, men det handler ikke alltid om kvalitet i fotball. I enkelte kamper har vi ikke hatt den rette mentaliteten, eller vi har mistet konsentrasjonen tidlig.

 

- Ikke råd til nytt derby-tap

Steve Finnan sier det vil være katastrofalt om Liverpool går på sitt andre tap i ligaen for den blå naboen denne sesongen. Det har kun skjedd to ganger de siste 40 årene – i 1964/65 og 1984/85. Men de røde må sørge for å prestere langt bedre enn de har gjort i de siste ligakampene.

- Lagene har gjort hjemmeleksene sine og vet hvordan de skal spille mot oss. Når det skjer, må man skape sjanser og gode dødballer. Vi hadde ingen av delene mot Blackburn. Vi må få til mer innenfor den siste tredjedelen av banen. Sist gang visste vi at Everton hadde tapt (for Chelsea) reiste vi og tapte mot Birmingham. Så vi har press på oss. Søndag må kampen vinnes. Hvis vi får avstanden ned til fire poeng, så vet man aldri hva som vil skje. Jeg ser fram til kampen. Jeg gikk glipp av det forrige derbyet. Det bli en katastrofe for supporterne om vi taper begge for sesongen. Alle har tenkt mye på kampen en stund. Vi har få kamper igjen, så hvis vi skal ta innpå må vi begynne å vinne kampene, med start på søndag.

 

”Team news”

Sami Hyypiä tar sannsynligvis tilbake plassen i startoppstillingen på bekostning av Mauricio Pellegrino. Finnen satt på benken mot Blackburn grunnet sykdom. Djimi Traore og Harry Kewell er fortsatt uaktuelle med skader. Det overrasker oss også stort om ikke John Arne Riise starter på venstrekanten etter å ha blitt hvilt fra start i midtuka. Foreløpig har det ikke kommet flere opplysninger om smellen Vladimir Smicer pådro seg i siste kamp.

 

Everton får tilbake James Beattie etter tre kampers karantene, men usikkert om han er med fra start. Mikel Arteta (kne) og James McFadden (rygg) er tvilsomme. Steve Watson kan ta en plass på benken etter å ha vært ute med en skadet magemuskel. Li Tie er uaktuell med en leggskade.