Benitez har fått canadierne på nakken

Kommentarer som Rafael Benitez kom med etter VM-finalen i Japan har fått det canadiske fotballforbundet og dommerstanden til å rase. Linjemann Vergara går i skyttergraven. Benfica solgte ut på rekordtid.

Rafael Benitez har fått den canadiske dommerstanden på nakken, etter uttalelsene han kom med etter finalen i klubb-VM mot São Paulo. Nå hagler kritikken mot spanjolen fra canadierne, etter at han rettet sterkt skyts mot linjemann Hector Vergaras flaggvifting i Yokohama.

Vergara på sin side, insisterer på at han gjorde riktig da han annulerte samtlige av Liverpools tre nettkjenninger. Han uttaler i dag at han visste han hadde 100% rett da han tok avgjørelsene, noe han mener tv-bildene støtter han i etter å ha studert kampvideoen vel hjemme i Canada igjen.

- Du vil ikke få en mexikansk dommer og en canadisk linjemann i en VM-finale for landslag, utbasunerte Benitez etter kampslutt i Japan, og sa sin hjertens mening om dømmingen.

Disse kommentarene har nå det canadiske fotballforbundet tatt ille opp.

- Dette er en fornærmelse av canadiere, og jeg må si at jeg tok meg nær av dette da jeg så kommentarene, uttaler Kevan Pipe i fotballforbundet.

- Det var en veldig uheldig kommentar, og i ettertid tror jeg ikke Benitez ville ha gjentatt dette. Hector Vergara har representert Canada som assistentdommer i flere VM-kvalifiseringskamper og VM-kamper, legger han til.

Vergara var på linja i 6 kamper under VM i 2002, inkludert bronsefinalen.

Irriterte Liverpool-fans har kritisert Vergara på linjemannens web-side.

”Hvor mye penger fikk du av São Paulo for å vifte i deres favør”, ville en anonym skribent vite, mens andre supportere på sin side ba om unnskyldning for slike uhøflige kommentarer.

Men det er ikke bare fans som har slaktet Vergara for jobben han gjorde i Yokohama. Flere britiske aviser har gjort det samme. Liverpool Daily Post refererte til han som den ”vifteglade canadiske linjemannen – en assistentdommer som minnet om Mr. Magoo”. Liverpool Echo skrev: “Benitez vil ha søvnløse netter over den canadiske linjemannen Hector Vergara. Annuleringen av Florent Sinama-Pongolles scoring var sjokkerende”. The Daily Telegraph tok ikke fult så hardt i, men slo fast at Sinama-Pongolles scoring var feilaktig annulert, mens The Times var enda rundere i kantene, og sa at to mål ble korrekt annulert, mens det tredje måtte beskrives som marginalt.

Luis Garcia, som var spilleren det ble viftet offside på, følte seg imidlertid snytt av Vergara, og Benitez tok til og med saken opp med FIFA-president Sepp Blatter etter kampslutt.

Vergara avfeier imidlertid all form for kritikk.

- Avgjørelsene i kampen har blitt vurdert av dommerkomiteen, så vel som komiteens president og kampobservatørene. Alle bekrefter at avgjørelsene mine av riktige, uttaler han.

- Jeg kan skjønne Benitez sin frustrasjon. Hans lag dominerte kampen, men de klarte ikke å sette ballen i mål når de burde ha gjort det. Men det er ikke dommertrioens ansvar eller feil, legger han til.

Liverpool Echo så imidlertid dette med helt andre øyne: ”Liverpools svake avslutninger må ta skylden for at det stod målløst etter 89 minutter, men Vergara må ta ansvaret for kampens mest ødeleggende øyeblikk”.

Vergara sier imidlertid at han så situasjonen om igjen på video mandag, hvor han frøs bildet gjentatte ganger.

- Jeg står ved min avgjørelse. Bevisene er der, dersom Benitez tar seg tid til å se situasjonen om igjen og fryse bildet slik jeg har gjort. Gjør han det, kan han bedømme selv. Det er absolutt en marginal avgjørelse, men den er riktig. I kamper som dette, vil det alltid være marginale offside-avgjørelser. Men det er derfor vi assistentdommere er der, nemlig å gjøre slike jobber etter beste evne. Jeg mener vi gjorde det i finalen.

Det faktum at Benitez bemerket hans nasjonalitet, kommenterer Vergara som følger:
- Managere er i sin fulle rett til å være uenige med oss, akkurat som vi ikke trenger å like taktikken laglederne benytter seg av.

Benfica solgte billetter som varmt hvetebrød
Benfica la ut billettene til hjemmekampen i Champions League mot Liverpool for salg i dag. En talsmann for Lisboa-klubben forteller i kveld at disse ble revet unna på ti timer. Liverpool FC har for øvrig blitt tildelt 3 200 billetter til kampen, som blir lagt ut for salg for Liverpool-supportere som har vært på bortekamper i Champions League tidligere i sesongen på et senere tidspunkt. Benficas stadion tar 65 000 tilskuere, og kampen i Portugal spilles som kjent 21.februar 2006.