Benitez klar til å forhandle om Gabriel Milito

Ifølge Liverpool Daily Post er midtstopperen Gabriel Milito og angriperen Dirk Kuyt to av transfermålene til Rafael Benitez denne sommeren. TLW mener at Benitez vil hente inn flere utenlandske reservelagsspillere.

Gabriel Milito

Argentineren Gabriel Milito spiller for Real Zaragoza og er verdsatt til £6M. Manchester United og Barcelona har begge blitt linket til 24-åringen denne sesongen, men Liverpool skal være klare til å starte forhandlinger med Zaragoza. Den spanske Primera Division-klubben er lite lysten på å miste sin forsvarer, som har vært fremragende de siste to sesongene, og Milito sa at han var lykkelig på La Romareda da United og Barcelona viste sin interesse. Men Liverpool vil friste med å imøtekomme Zaragozas verdsettelse på £6M av den argentinske landslagsspilleren, som har kontrakt med Zaragoza fram til 2007. Milito spilte for Independiente da Real Madrid ønsket å kjøpe spilleren for to år siden, men overgangen strandet på den medisinske testen grunnet kneproblemer. Karrieren hans fortsatte i Zaragaza, hvor han vant Copa del Rey i den første sesongen. Zaragoza insisterer imidlertid på at de vil motstå alle bud på Milito. – Jeg tror ikke klubben vil selge Gabriel, sier sportsdirektør Miguel Pardaza, men om de kan motstå et bud på £6M fra Liverpool gjenstår å se.

 

Dirk Kuyt

Feyenoord-spissen Dirk Kuyt følges også nøye av Rafael Benitez etter å ha nettet 22 mål på 33 kamper denne sesongen. 24-åringen verdsettes til £10M, noe som er over det Liverpool ønsker å gi. Liverpool kan likevel klare å komme til enighet dersom Jerzy Dudek aksepterer en retur til sin tidligere klubb. De røde skal nemlig ha Villarreal-keeper Jose Reina i kikkerten. Går den overgangen i orden, vil trolig Dudek bli overflødig på Anfield.

 

Utenlandske reservelagsspillere

Ikke bare ser det ut til å bli utskiftninger på A-lagsnivå, men ifølge velinformerte Dave Usher i fanzinet The Liverpool Way (TLW) skal Rafael Benitez være villig til å styrke reservelaget betraktelig med spillere fra hele verden. Manageren er langt i fra tilfreds med at reservene endte på en nest siste plass i Premier Reserve League North. Han er også lite begeistret for at U18 kom på sisteplass i sin junioravdeling. Lagene på Akademiet styres av Steve Heighway så Benitez har lite innvirkning på hva som skjer der. Med reservelaget er det derimot annerledes. Benitez har allerede begynt å kikke nærmere på en del unggutter med tanke på neste sesong. I forrige uke spilte reservene to privatkamper mot Tranmere og Crewe. Her benyttet man blant annet to prøvespillere fra Argentina, én fra Spania og én fra Ghana.  Og flere ventes å få sjansen før neste sesong. Flere spillere med fortid på Akademiet ble denne sesongen gitt sjansen på A-laget, mens reservelaget nesten alltid ble satt sammen av hjemmeproduserte spillere. Det var en fin politikk av Rafa, men det ga dårlig betalt fordi spillerne var for dårlig. Benitez sies å være lite fornøyd med kvaliteten på spillerne som kommer fra John Owens’ U18-lag. Nå vil han fylle gapet i reservelagstroppen med utenlandske unggutter istedenfor å ta opp spillere fra U18 som ikke viser høy nok standard. Benitez har likevel ikke råd til å handle inn engelske talenter, noen han kommenterte for et par uker siden. Han hevdet han kunne kjøpe fire argentinere for samme pris som det én engelsk koster. Usher mener å vite at det kan bli så mange som syv eller åtte nye spillere neste sesong både i A-lagstroppen og reservelagstroppen. Det kan dermed gå mot den største omveltningen i klubbens historie.