Benitez sjokkert

Benitez meget skuffet over lagets prestasjon mot Birmingham. Nuñez synes han viser fremgang. Vår beste kamp i PL noensinne, sier Bruce. Lite spill for de utlånte. U16 – ”The Dream Team”. Uavgjort for U18 og U16.

De røde tapte 0-2 borte mot Birmingham. Det var en sjokkert Rafael Benitez som møtte pressen etter kampen. Manageren brukte ikke midtukens landskamper, hvor åtte av hans spillere i startoppstillingen deltok, som unnskylding for den flaue forestillingen.

- Vi er veldig skuffet fordi vi ikke spilte bra i det hele tatt på de 90 minuttene. Vi spilte aldri ballen, vi vant ikke andreballene og vi klarte aldri å holde ballen i laget. Hvis du analyserer manageren og hver spiller, så gjorde vi ikke vårt beste. Vi gjorde ikke tingene vi må for å vinne kampen. Jeg er sjokkert over det vi presterte. Vi har problemer på bortebane, og jeg tror vi må være fysisk tøffere noen ganger. Jeg vet ikke om dette var vår svakeste kamp denne sesongen, men helt sikkert en av dem. Problemet vårt er at vi ikke er stabile. Vi vant våre tre siste kamper og hadde selvtillit. Så møter vi Birmingham og ikke en eneste spiller spillte bra. Vi har mange dager før vi skal i aksjon igjen, og på den tiden skal vi analysere hva som gikk galt mot Birmingham.

Neste kamp spilles ikke før tirsdag 22.februar. Da venter Bayer Leverkusen på Anfield og fem dager senere er det finale i Carling Cup.

 

- Jeg viser fremgang

Antonio Nuñez spilte de siste 27 minuttene av gårsdagens kamp, og spanjolen føler nå at han begynner å føle seg mer tilpass i Premier League.

- Jeg så virkelig fram til å spille igjen fordi jeg har gått glipp av de fire siste kampene. Det var godt å spille igjen, men uheldigvis så gikk ikke resultatet vår vei. For hver kamp jeg spiller så føler jeg at jeg tilpasser meg engelsk fotball mer og mer. Det er veldig fysisk, men mot Birmingham følte jeg at jeg viste fremgang.

 

- Vår beste kamp

Steve Bruce mente at alle i Birmingham spilte opp mot sitt aller beste.

- Det er den beste kampen vi har spilt i Premier league. Vi dominerte i lange perioder og spilte i et tempo Liverpool ikke maktet å følge. Og jeg har alltid sagt at laget kun er så godt som de angriperne du har. I dag var Emile Heskey og Walter Pandiani fantastiske. Jeg klarer bare ikke å plukke ut kampens beste spiller i dag. Alle spilte opp mot sitt maksimale, og når det skjer er man svært fornøyd.

 

Lite spill for de utlånte

Everton tapte 0-1 for Chelsea på Goodison Park, og dermed er avstanden opp til naboen fremdeles på fem poeng. De nærmeste konkurrentene bak på tabellen tok heldigvis kun et poeng innpå. Bolton-Middlesbrough endte nemlig 0-0. El Hadji Diouf skadet den ene ankelen i Senegals landskamp mot Kamerun, og startet oppgjøret på benken for Bolton. Han kom inn i det 53. minutt. Gregory Vignal var på banen samtlige minutter da Rangers slo Hibernian 3-0. Alou Diarra var suspendert da Lens tapte 2-3 borte mot Lens i den franske cupen. For både Bruno Cheyrou og Carl Medjani var det spillefri i helgen. Keeper Paul Harrison har til gode å spille for Leeds, og sliter faktisk med å få en plass på benken hos Yorkshire-klubben. De velger istedenfor å plukke ut fem utespillere! Unggutten har imidlertid spilt tre reservelagskamper for Leeds, og tapt samtlige – Man Utd 0-4, Bolton 1-2, Wolves 1-3.

 

U16 – ”The Dream Team”

Både U18 og U16 spilte uavgjort hjemme mot Stoke, henholdsvis 2-2 og 1-1. Men lagenes sesong har utviklet seg svært forskjellig. John Owens’ U18-lag ligger desidert sist på tabellen i sin avdeling i FA Premier Academy League. Med 10 kamper igjen å spille er avstanden til nærmeste konkurrent, Bolton, på fire poeng. Det har vært rettet mye kritikk mot arbeidet på Akademiet grunnet juniorlagets svake resultater. Men hadde resultatene på U16-nivå blitt offentliggjort, ville trolig folk sett litt annerledes på det. Dave Shannons elever har nemlig kun tapt to kamper denne sesongen, og er kanskje Englands beste lag i den aldersgruppen. På Akademiet går de under kallenavnet ”The Dream Team”. De har alltid vært Steve Heighways favorittkull og er det laget det forventes mest av. Både kaptein Jay Spearing og Robbie Threlfall (U16-landskamper forrige sesong) har spilt på U18-laget og i FA Youth Cup denne sesongen. Keeper Dave Roberts spilte begge kampene i juniorcupen. Midtbanespillerne Jimmy Ryan (Irland U17) , med en glimrende pasningsfot, og Charlie Barnett (England U17) spilte regelmessig på fjorårets U17-lag. Venstreback Stephan Behan og angriper Jonathan Pringle har gjort noen innhopp på årets U18-lag. Sistnevnte scoret begge målene mot Stoke. Skadede Ray Putterill og Michael Burns har også vært innom ulike engelske aldersbestemte landslag. Ti av spillerne har allerede blitt gitt såkalt ”scholarship” for neste sesong.