Benitez slår tilbake mot kritikerne

Etter tre seire på rad og 7-0 i målforskjell mener Rafael Benitez at de som kritiserte laget etter tapene for Fulham og Crystal Palace kan ha frydet seg for tidlig. Nye transferrykter. Liverpool ”best i verden”.

Rafael Benitez slår i dagens Liverpool Daily Post tilbake mot kritikerne, som ropte høyt om krisetilstander på Anfield etter det forsmedelige ligacuptapet for Crystal Palace. Han mener at resultatene de siste tre kampene beviser at de røde er på riktig vei, og slår fast at de som ønsket å krisemaksimere resultatene til klubben kanskje frydet seg litt for tidlig.

- Folk har snakket om krise, men man kan se at laget er sterkere enn i fjor. Vi kan gjøre mål, vi kan kontrollere kamper, vi kan skape sjanser, og vi holdt nullen igjen. Som manager trenger jeg bare å korrigere noen småfeil. Som jeg alltid har sagt, etter en søndag kommer alltid en mandag. I fotball må du bevare roen, og analysere situasjonen uten å få panikk. Etterpå kan du slå fast hvilke grep du trenger å gjøre, uttaler Benitez.

- Vi kan si at den siste uken har vært veldig viktig, men jeg håper å se mange flere resultater av denne typen utover i sesongen, legger han til.

- Jeg mener det var Harry Kewell, Boudewijn Zenden og Peter Crouch som forandret kampen. Crouch gir oss mye. Han vinner ballen i lufta, og gir spillerne rundt seg rom. Han gir oss noe ingen andre spillere kan. Det er viktig å ha flere strenger å spille på. Han har selvtillit. Du scorer kun ved å fortsette og forsøke. Gir du opp, vil du aldri score. Det viktigste er alltid at laget vinner, sier manageren i dag.

Seieren mot Villa var Liverpools første borteseier i ligaen siden april, og bidro også til å rette noe på den svake statistikken etter spill i Champions League.

- Det er en annen statistikk som vi har mulighet til å forandre på. Dette er viktig for selvtilliten vår i tiden som kommer. Vi ønsker å spille mange kamper i Champions League denne sesongen, og vi må også vinne de påfølgende kampene i serien, avslutter Benitez.



Transferrykter
Engelske søndagsaviser har som vanlig vært frampå med sine fotballrykter også denne helgen. Skal man tro disse har Liverpool fortsatt følere ute etter Real Madrid-vingen Juanfran. 20-åringen er lånt ut til Espanyol denne sesongen, og søndagsavisene skriver at Liverpool vil gjøre et nytt forsøk på å hente den talentfulle spanjolen til sommeren.

En annen spiller som har vært sterkt linket til de røde, er Southamptons stortalent Theo Walcott. Nå hevder søndagstabloidene at Chelsea har vunnet kampen om 16-åringens signatur. Midtbanespilleren skal være på vei til Stamford Bridge i en avtale som kan komme opp i £8M.

Liverpool er ”verdens beste lag”
Dette viser statistikkene til ”International Federation of Football History and Statistics”. Organisasjonen kjører ut en ny verdensranking hver måned, og akkurat nå topper faktisk de røde. Vi kan ta med at Manchester United ligger på 5.plass og Chelsea nede på 12. Juventus er på 19.plass (bak Newcastle!), Barcelona på 28.plass og Real Madrid på 30.plass.