Benitez: - Vi er bedre enn Everton

Benitez uinteressert i Evertons resultater, men tror at LFC tar 4.plassen til slutt. Benitez foran Fulham. ”Team News”. Fulham uten seier på Anfield. Carragher med flest PL-kamper for LFC. Leverkusen og Cheyrou(?) på tv.

Benitez & Co. ligger fremdeles syv poeng bak Everton etetr midtuens kamper, men Benitez tenker minst mulig på resultatene til den hardeste konkurrenten. Manageren er likevel svært optimistisk med tanke på å ta igjen de blå. Med kun 13 ligakamper igjen har ikke spanjolen engang studert Everton resterende kampprogram.

- Klart jeg tror vi er bedre enn Everton. Min oppfatning er at vi har et bedre lag og bedre spillere. Men de har hatt en veldig god sesong. De arbeider hardt, og har vunnet mange kamper fordi de har en god lagmoral. Men jeg tror likevel er et bedre lag. Folk spør meg om jeg har studert andre lags terminlister, men det har jeg ikke. Jeg er bare interessert i mitt eget lag og hva vi må gjøre. Jeg så ikke Evertons kamp i midtuken (1-0 mot Norwich, red. anm.), og jeg har heller ikke sett den etterpå. Jeg så sluttresultat, og det er alt. Jeg sa til meg selv ”okay” det er syv poeng igjen. Hva de og de andre lagene gjør interesserer meg virkelig ikke. Vi vet hva vi behøver å gjøre, og det er å redusere avstanden. Selv om vi kommer til sesongens siste måned og det er poeng å hente inn, vil vi kjempe for å gjøre det. Jeg skal love dere at vi skal slåss til siste slutt. Everton har vunnet mange kamper med sifrene 1-0 denne sesongen, men jeg er sikker på at de kommer til å tape flere kamper. Når de taper, må vi utnytte det. Det er det jeg mener med at det er opp til oss. Hvis vi spiller bra og vinner kamper, så er jeg sikker på at vi klarer 4.plass. Jeg vil aldri forandre mening om det.

 

Liverpool møter Fulham på Anfield i morgen, og Benitez mener at laget har tatt stor lærdom av seieren på Craven Cottage i oktober. Da lå de røde under 0-2 ved pause, men snudde til 4-2-seier, og sikret dermed sesongens første borteseier.

- Jeg husker den kampen godt. Jeg synes ikke vi spilte dårlig i 1.omgang, men vi lå under med to mål til pause. Måten vi kom tilbake på i 2.omgang viste at det finnes karakterstyrke i laget. Vi var fast bestemte på å snu kampen fordi vi visste at det var en veldig viktig kamp for oss. Vi har snakket om den kampen veldig mange ganger denne sesongen. Når vi har hatt problemer i løpet av kampene, har vi ofte sagt til spillerne i pausen: ”husk hva dere gjorde mot Fulham”. Når lag kommer tilbake på den måten, får man troen på at man kan gjøre det igjen. Vi har kommet tilbake en rekke ganger denne sesongen, sist mot Charlton på tirsdag. Jeg vet derfor at det finnes vinnervilje i laget og karakterstyrke blant spillerne.

 

Mot Fulham blir det viktig å bygge videre på det laget presterte mot Charlton på tirsdag.

- Vi vet at det er en ny viktig kamp for oss. Når man vinner som man gjorde mot Charlton, så er det det siste man ønsker å ikke spille bra i den neste kampen. Selv om man spiller bra i én kamp, så betyr ikke det at man spiller bra i neste. Vi må ta med oss selvtilliten fra Charlton-kampen, og forsøke å spille bra igjen til helgen. Fulham har et godt lag og de spiller bra i øyeblikket, men vi vet at hvis vi gjør jobben vår skikkelig og viser den riktige mentaliteten, så kan vi vinne.

 

”Team news”

Både Dietmar Hamann og Antonio Nuñez er igjen tilgjengelige etter karantene. Harry Kewell og Josemi nærmer seg friskmelding, men vil ikke bli vurdert aktuelle til denne kampen.

 

Fulham uten seier på Anfield

Fulham har en forferdelig statistikk på Anfield. De har aldri vunnet på den berømte banen, og har heller ikke maktet å score i noen av sine tre Premier League-oppgjør der. I ligasammenheng står de røde med 12 seirer og 5 uavgjorte. Forrige sesong endte det målløst. Liverpool jakter nå sin tredje ligadobbel over London-klubben, den første på 48 år. Chris Colemans elever er et av formlagene i Premier League med tre seirer og to uavgjorte på de fem siste kampene, og er ubeseiret i sine åtte siste kamper uansett turnering. Det har brakt dem 11 poeng over nedrykkstreken. Claus Jensen, Ian Pearce og Alan Goma skal være spilleklare etter skader. Steed Malbranque er ute med ankelskade.

 

Carragher med flest PL-kamper for de røde

Jamie carrager spilte sin 241. Premier League-kamp mot Charlton, noe som er ny Liverpool-rekord. Etter innføring av Premier League i 1992 var det Steve Mcmanaman som hadde den gamle rekorden med 240 kamper.

- Jeg er sikker på at han kommer til å spille mange, mange flere kamper for Liverpool fordi han er en viktig del av klubbens fremtid, uttaler Benitez.

 

Leverkusen og Cheyrou(?) på tv

Liverpool-Fulham har avspark kl. 16.00, men vises ikke på Canal+ Sport før kl. 22.00. Som oppvarming til denne har man anledning til å studere Bayer Leverkusen, Liverpools neste Champions League-motstander, samt trolig få se Bruno Cheyrou i aksjon for Marseille. Cheyrou har slitt med å få tillit i den franske storklubben. 26-åringen spilte kun for tredje gang fra start i forrige helgs oppgjør mot Toulouse. Totalt har Cheyrou vært på banen i 13 ligakamper denne sesongen. NRK1 viser Bayern München-Bayer Leverkusen direkte kl. 15.25, mens Marseille-Rennes overføres på Viasat Sport 1 Norge/Sverige og Viasat Sport 2 kl. 20.00.

 

Spansk landslagsuttak

Spanias landslagssjef Luis Aragones presenterte i formiddag en tropp uten en eneste Liverpool-spiller til VM-kvalifiseringskampen mot San Marino førstkommende onsdag.