Benitez: - Vi må kjøpe

Ei skadeliste som ingen ende tar gjør at Bentitez krever forsterkninger. Carragher oppgitt over dommer Riley. Spicer er død.

Rafael Benitez (bildet) sier han er nødt til å styrke stallen med det første dersom Liverpool skal ha muligheten til å sikre en plass blant de fire beste når kalenderen viser mai. I går måtte Xabi Alonso forlate banen med en alvorlig ankelskade og blir borte i seks uker, og forverret dermed ei skadelista som har blitt usedvanlig lang. Fra før er kapasiteter som Harry Kewell, Djibril Cisse, Milan Baros og Chris Kirkland alle ute av spill på grunn av skader, det samme gjelder Josemi og Vladimir Smicer. Dermed er spesielt angrepsalternativene svært begrenset foran morgendagens bortekamp mot Norwich.

 

Vil handle

 - Det er viktig å øke konkurransen i stallen. Jeg er svært fornøyd med spillerne, men dersom vi får inn nye ansikt alle spillerne kommer til å jobbe enda hardere for å få spille. Gjør vi det har vi en bedre sjanse til å bli blant de fire beste. Det betyr penger og større sjanse til å lykkes, sier Benitez til klubbens offisielle nettsider.

- Det er akkurat som ei kjede. Vi må kjenne til finansene og gjøre vårt beste for laget og klubben, men for oss er det så viktig å bli blant de fire beste. Derfor trenger vi å gjøre noe, og jeg er sikker på at styret og ledelsen i klubben har samme ide, mener Rafael Benitez som altså ikke legger skjul på at han trenger forsterkninger i løpet av perioden transfervinduet har vært åpent.

 

Skryt til forsvarsspillet

Skadebekymringene til Benitez gjelder først og fremst det offensive spillet. Fernando Morientes og Pablo Aimar har begge vært sterkt linket til Anfield, og det er ventet at en nettopp en kvalitetsspiss står øverst på managerens handleliste. For forsvarsspillet er han nemlig bra fornøyd med. I går var laget maksimalt uheldig i 0-1 tapet for Chelsea etter at Sami Hyypia og Jamie Carragher hadde London-lagets formspillere i sin hule hånd gjennom hele oppgjøret. Midtstopperduoen har spilt så bra over tid at Benitez i dag føler det er på sin plass å dra fram superlativene.

- Sami har spilt veldig bra for oss sammen med Jamie Carragher. Sami er veldig god i lufta, og det er viktig for oss for i England er det nødvendig å ha den kvaliteten i forsvarsspillet. Men for å vinne kamper trenger du å score mer mål enn motstanderen. Det betyr at vi må ha et sterkt forsvar for å gi oss en god base, og Sami bidrar til dette. Dersom vi har et lag som jobber hardt defensivt får Steven (Gerrard) dessuten mer frihet til å angripe, forklarer Benitez som mener den finske midtstoppergiganten har blitt bedre taktisk denne sesongen.

- Du kan takle problem med lite fart dersom du er i rett posisjon. Sami jobber knallhardt med den taktiske biten for å være i riktig posisjon hele tiden, skryter Rafael Benitez.

 

Oppgitt Carra

Jamie Carragher kan ikke fatte hvordan Mike Riley kunne unngå å blåse straffespark etter at Tiago brukte handa innenfor egen 16-meter foran the Kop.

- Dommeren visste at han hadde gjort en tabbe, for i fem minutter etter hendelsen blåste han konsekvent i vår favør, sier en oppgitt Carragher.

Riley var godt plassert, og tok til og med fløyta mot munnen før han tilsynelatende forandret mening av uforklarlige grunner.

- Han tok til og med fløyta mot munnen som om han tenkte å blåse, men så ga han oss ingenting. Det var et hardt slag, innrømmer Jamie Carragher.

 

Diouf på scoringslista

El-Hadji Diouf tegnet seg på scoringslista og reddet ett poeng for Bolton i gårsdagens seriekamp mot West Bromwich. For senegaleseren som er på utlån fra Liverpool var nettkjenningen spesielt kjærkommen etter at han nylig returnerte fra en lengre karantene for å ha spyttet på en motspiller. 
 

Spicer død

Den tidligere LFC-spilleren Eddie Spicer døde 1. juledag i en alder av 82 år. Spicer skrev amatørkontrakt Liverpool i 1937, og ble proff i klubben to år senere. Fra sin posisjon på venstrebacken spilte han blant annet 10 kamper da laget vant ligaen i 1946/47. To beinbrudd med to års mellomrom tidlig på 1950-tallet førte til at Spicer måtte legge opp i en alder av 31 år etter 168 kamper i den røde drakten.