Benitez vil spille for tre poeng

Liverpool behøver bare ett poeng mot Betis, men Rafa Benitez går for seier. Ny sjanse for Peter Crouch. - Ikke spill for uavgjort, råder en som har prøvd det. O'Neil linkes.

Rafael Benitez sier til Liverpool Echo i ettermiddag at hans mannskap ikke vil spille for uavgjort mot Real Betis i morgen. Spanjolen insisterer på at hans lag kun vil fokusere på seier, selv om de er vel vitende om at et uavgjort resultat vil være nok for å avansere i turneringen.

- Tanken er å forberede laget på å spille for alle tre poengene. Utover i kampen må du selvsagt være dyktig taktisk. Gjenstår det fem minutter av kampen, og det fortsatt står uavgjort, vil vi nok ikke stå høyt oppe på banen, innrømmer manageren.

- Det er fordelen vi har, men vi går til kampen med seier for øyet. Vi vet at Betis er et farlig lag, men vi er i en god posisjon.

- Jeg så kampen mellom Middlesbrough og Fulham på søndag, og det var utrolig hvor høyt bortelaget stod på stillingen 2-1. Og dermed så slapp de inn to sene mål.

I den første kampen mot Real Betis i Sevilla håndplukket Benitez et lag med erfaring fra La Liga. Det kommer han ikke til å ha i tankene denne gangen.

- Kampen i Betis var annerledes. Vi hadde folk med erfaring fra akkurat den banen og motstanderen i tankene, men på hjemmebane må vi tenke annerledes. Jeg kommer ikke til å velge et lag ut i fra hvilke spillere som har spilt mot Betis i La Liga. Jeg kommer til å velge det laget som jeg mener er best rustet til å vinne på Anfield, sier han.



Ny sjanse for Crouch
Chris Bascombe i Liverpool Echo tror at Peter Crouch vil få en ny sjanse til å gjøre sitt første Liverpool-mål, og spår at den lange spissen får starte kampen. I dag har imidlertid Benitez for første gang innrømmet at det var feil av han å la Crouchy ta straffesparket mot Portsmouth.

- Jeg har i ettertid fortalt Peter at han må få ting til å skje for seg, heller enn å vente på at ting skal skje for han. Jeg forstår hvorfor han ville ta straffesparket. Det viser at han er en modig fyr, som ikke er redd. Men det ville kanskje ha vært bedre om Gerrard eller Cissé hadde tatt det. Men jeg kan ikke kritisere Crouch for det han gjorde.

- Ikke spill for uavgjort
Ian Rush liker ikke tanken på at Liverpool ubevisst kan komme til å spille for uavgjort i morgen. Tankene hans flyr da automatisk tilbake til den dagen da Liverpool tapte ligagullet i aller siste kamp mot Arsenal i 1989.

- Den dagen bør være forsikringen om at Liverpool aldri kommer til å spille på et uavgjort resultat igjen. Det ligger en psykisk fare i det å vite at du ikke behøver å vinne. Dette må Liverpool være klar over når de møter Betis i morgen, skriver han i sin spalte i Liverpool Echo.

Spesielt peker han på de siste fem minuttene som farlige, dersom det på dette tidspunkt fortsatt står uavgjort. I slike situasjoner har lag som kjent lett for å beskytte det de har, noe som kan få katastrofale følger.

- Liverpool bør forsøke å komme ovenpå i første omgang, slik at man unngår en ulidelig spennende sluttfase. Jeg er sikker på at det er Benitez sin plan. Står det 0-0 mot slutten, vil han nok gå for defensiv sikkerhet, og satse på kontringer, tror Rushy.

- Uansett ville jeg mye heller vært i Liverpools sko i morgen, enn i Real Betis og Chelsea sin posisjon. I fjor var Liverpool mye mer ute å kjøre, da de måtte vinne med to mål mot Olympiakos for å gå videre, avslutter han.

O’Neil linkes
Flere nettsteder melder i dag at Liverpool skal være interesserte i Portsmouth sin midtbanespiller Gary O’Neil. Også Wigan og noen andre klubber skal vise interesse for spilleren som er kaptein på det engelske U21-landslaget.

Portsmouth-formann Milan Mandaric forventer imidlertid å beholde sin spiller.

- Det har vært tre-fire henvendelser fra toppklubber i Premier League, men O’Neil er en lokal gutt og vi ønsker at han blir her, uttaler Mandaric.