Billetter og turer til Anfield

Supporterklubben får uttallige spørsmål hver dag om billetter og turer til Liverpools kamper. Status hos vår samarbeidspartner Sabra Sportsreiser er rekordsalg av turer. Det meste er alt utsolgt før jul. For de som jakter kun billetter: les mer.

Fullt frem til desember
Vi tok en prat med Bård Thoresen hos Sabra Sportsreiser. Hva kan du si om salget av turer i sommer og høst?
- Pågangen har vært vanvittig stor helt siden terminlisten kom ut og bortsett fra noen få plasser igjen på Wigan og Middlesbrough er det bare selve jul og nyttårsprogrammet det er ledig kapasitet. Et slikt salg har vi aldri opplevd tidligere, legger han til.
Hva slags typer produkter kan dere tilby ut mot medlemmene?
- Det er grovt sett tre kategorier. Vi har den klassiske Fellesturer som går fra fredag til mandag, og som med fly t/r Oslo, tre netter på hotell, kampbillett og diverse transporter koster kr 5990,-. Det er rundt kr 700,- billigere enn forrige sesong. Samme pakke uten reiseleder og busstransporter koster litt over kr 5000,-. Hotell og kampbilletter, som vi også selger veldig mye av, ligger på ca kr 2.400,-.


Ryan Air har kommet på banen med knusende billige flybilletter på sin direkterute ut fra Sandefjord med oppstart fra 27. september. Hvordan opplever dere den konkurransen?
- Først vil jeg gjerne få si at jeg personlig synes det er både artig og spennende at fansen nå har fått et slikt tilbud. For mange er dette helt glimrende. Prisene kan ingen konkurrere med. Det som er litt synd er at flyselskapet kun henvender seg til privatkunder. De la ned gruppebookingavdelingene i 2000. Vi har vært i kontakt med hovedkontoret i Dublin og kun blitt henvist til nettsiden for priser og opplysninger. De vil med andre ord ikke ha noe samarbeid med verken oss eller andre reisebyråer.
Hva anbefaler du å gjøre for de som jakter en billig flybillett med Ryan Air og trenger billett?
- Gjennom oss er det hotell & billett-pakken som er aktuell. Med billigste billett fra Torp har du en helg for under kr 3000,-. Det er et bra tilbud, og vi har merket stor etterspørsel etter denne type produkt.

 

Hva er ditt råd til folk som skal på tur denne sesongen?
- Det er kort og godt å sjekke hvilke alternativer som fortsatt er åpne og bestille så tidlig du kan. Everton i mars er for eksempel allerede helt fullbooket. Vi merker også stor pågang til enkelte andre kamper som Tottenham og Charlton, avslutter Bård.

 

Planlegge tur

Daglig leder i Supporterklubben, Tore Hansen, sier han får flere titalls henvendelser i uken fra medlemmer på billettjakt. Mange er veldig fornøyd med at det er blitt vesentlig billigere og reise med Sabra denne sesongen, og at det er flere produkter å velge imellom. Mens det for inntil 3-4 år siden kun var fellesturer og en standardpakke, finnes det nå priser fra kr 2.400 og oppover. Det faktum at alle turer praktisk talt er utsolgt før juleprogrammet viser at dette har slått godt an.

Tore sier videre at tendensen de siste årene er at folk ønsker å ”shoppe” sin egen reise i stedet for å bruke tradisjonelle reise. For inntil 4-5 år siden var det reisebyråene som hadde de billigste flybillettene. Slik er det ikke lenger. Reisbyråene kan for eksempel tilby gode garantier på helger hvor kamper blir flyttet på kort varsel og har tilgjengelig seter på helger med storoppgjør. Men flyselskapene legger ofte ut mange av de billigste flybillettene på nettet. Mange klarer å ordne mye selv, men problemet er selvsagt alltid kampbillett. Spesielt på Anfield. Tore sier videre:

 

- Fotball er en spesiell bransje med ekstremt dedikerte og lojale supportere. Jeg kan neppe tenke meg at Operaelskere booker fly og hotell til London og så gambler på å få en billett til seg og sin familie i siste liten? Slik er faktisk realiteten for mange som reiser til Liverpool. Kapasiteten er for lengst sprengt og inntil ny bane er på plass eller de bygger ut den nåværende vil det kun være midtukekamper hvor billetter kommer i åpent salg, lett tilgjengelig for alle. Resten av kampene vil være ekstremt vanskelige. Alle helgekamper blir alltid utsolgt og bare noen få billetter kommer i salg via kredittkortlinjen. Og da kjemper du sammen med tusenvis av andre om kampbillett. Det er en vanskelig, men selvsagt ikke helt umulig oppgave. Det er likevel viktig å informere om realitetene, slik at folk ikke brenner av masse kroner på fly og hotell, og så ender opp uten kampbillett.

 

Hvordan er situasjonen på cup og bortekamper?

- Som hovedregel vil alle bortekamper bli solgt til sesongkortinnehavere som har vært på et visst antall kamper forrige sesong. Det er sterk konkurranse internt blant disse om billetter og derfor kommer ikke bortekamper i åpent salg. Liverpool bruker også et lojalitetssystem på Cup kamper på hjemmebane. Du må ha vært på tidligere runder for å kvalifisere.

Her har mange en jobb å gjøre, sier Hansen videre. Skal planlegge en tur bør du sette deg inn i de mulighetene som finns. Et minimum er i hvert fall at man søker etter Fan Card. Ellers vil du har problemer med å skaffe deg billetter selv til de kampene hvor det blir åpent salg. En annen problematikk er også at billetter blir tilgjengelig veldig sent – noe som ikke er spesielt gunstig for de som reiser til Liverpool fra utlandet.


Hva er ditt råd til medlemmer som skal på tur?
- Punkt én er å være veldig bevisst på hva slags tur du ønsker. Det være seg krav til bosted, standard og flytider. Hvis du søker billigste løsninger må du gjerne bo litt usentralt og fly på tider hvor billigste billetter er tilgjengelig. Det passer noen, men ikke alle. Folks utgangspunkt er veldig forskjellig. For enkelte gjelder kun pris for andre helt andre kriterier. Sjekk deretter hvilke tilbud som finnes på markedet. Nettet er et godt utgangspunkt. Ta en totalvurdering ut fra pengepung og behov. Husk å spørre hvor på banen du blir sittende hvis du ikke reiser med Sabra og Supporterklubben. På bortebane er det lett å havne sammen hjemmesupporterne.

 

Kun billett
For de som jakter kun billett er det viktig å notere seg følgende:

Du er nødt til å gjøre jobben selv med å anskaffe billetter og må derfor være oppdatert på det regelverk som gjelder. Dette krever litt innsikt og tålmodighet, men det finnes ingen vei utenom. Vi har gjengitt de viktigste tingene under:

 

General sale (åpent salg) på ligakamper på Anfield starter 18 dager før kampstart. Gå inn på www.liverpoolfc.tv og sjekk ”Dates of sale” under ”Tickets”. Her finner du nøyaktig dato for salg. Ingen kamper selger før den oppgitte dato. Salget foregår på ei såkalt kredittkortlinje. Nummeret er 00 44 870 220 2151 (fra Norge). Salget starter klokken 9.15 den aktuelle datoen, og du kan kjøpe inntil 4 billetter hvis du kommer igjennom. Til kampene mot Everton og United gjelder egen regler (du må ha på 2 andre hjemmekamper i sesongen for å kvalifisere).


e-Season Ticket: 500 billetter til hver hjemmekamp er tilgjengelig for de som abonnerer på LFCs nettjenester. Her må du nå søk via nettet og du er da med i en ren loddtrekningen.

 

Cup kamper: Disse kampene selges normalt med prioritet til de som har vært på tidligere runder av turneringen. Lojalitetsprogrammet  krever at du har Fan Card. Til bortekamper i E-Cupen gjelder egne regler.

 

Fan Card: Sjekk på official site hvordan du skaffer deg fan card.

Du er ikke nødt til å ha et slikt kort, men det er en stor fordel og egentlig bare å skaffe seg. Her får du registrert alle dine billettkjøp som kan gi fordeler ved kjøp av billetter til andre kamper. Du må ha Fan Card hvis du skal kjøpe via nettet. Tidlige runder i Cupene er normalt tilgjengelig for kjøp av billetter via nettet. Når du bestiller kortet får du tilsendt pålogging og passord. Det koster £2.50 å anskaffe kortet, og det varer livet ut.


Supporterklubben: Medlemmer kan søke oss om billetter til en del ligakamper på Anfield. På langt nær alle kamper blir tilgjengelig her. Sjekk vårt søknadsskjemawww.liverpool.no for mer info. På alle kampene utover sesongen regner vi med loddtrekning. Ha det i bakhodet.

Obs: Husk at Supporterklubben vil aldri bli noe billettkontor. Vi kan ikke skaffe billetter til bortekamper eller Cup kamper.

 

Åpningtider: Billettkontorets åpningstider er mandag til fredag: kl 9.15-6.30 (norsk tid). Telefonnummeret er på generelle henvendelser: 00 44 870 220 2345.
Billettpris på ligakamper varierer fra £28-£32.

For ordens skyld: Det finnes ingen andre utsalgssteder enn billettkontoret på Anfield.