Blandet hell i landskampene

Kveldstrening venter Liverpools landslagsspillere, som i dag har returnert til Merseyside etter blandet hell ute i Europa. Morientes vil få flere sjanser, mens Hiddink lover Kewell hjelp.

Liverpools landslagsspillere har begynt å innfinne seg på Merseyside igjen etter landskampene i går kveld, og Rafael Benitez har bebudet kveldstrening i kveld for å starte forberedelsene til Sunderland-kampen.

Aragones med Morientes-støtte
Spanias landslagssjef Luis Aragones har kommet med støtte til Fernando Morientes i dag, etter at spissen hadde en anonym kamp og ble tatt av banen etter 45 minutter i Spanias 2-0 seier over Uruguay i Gijon. Nando skuffet sine fans i sin første landskamp på ett år, men Aragones gir han likevel håp for fremtiden.

- Morientes er ennå ikke tilbake i den formen han burde være, og mangler litt på toppfarten. Han har likevel en spillerstyrke som vi trenger, sa Aragones og hintet dermed om at Morientes også er med i hans fremtidsplaner.

Ellers vil det glede alle røde at Jose Reina (bildet) gjorde sin Spania-debut med å holde nullen i denne kampen, mens Luis Garcia kom inn som innbytter for Joaquin etter 60 minutter. Xabi Alonso spilte i likhet med Morientes bare første omgang, før han ble erstattet av Sergio.

Blandet hell i landskampene
Det ble en kveld med blandet hell for Liverpools landslagsspillere i går. England er i sjokk etter misæren i København, der Steven Gerrard spilte i 84 minutter før han ble erstattet av Jermaine Jenas i stortapet for Danmark. Jamie Carragher startet på benken, og var lite heldig med timingen, ettersom han kom inn for John Terry i pausen, og fikk oppleve at målene rant inn bak David James. Det stoppet til slutt altså på 4-1 til danskene.

Steve Finnan spilte i 57 minutter på Landsdowne Road før han ble erstattet av Steven Carr. Irland tapte hjemmekampen mot Italia med 2-1. Samme siffer røk også Tsjekkia og Milan Baros med i Sverige. Baros spilte hele kampen uten å tegne seg på scoringslista i Göteborg.

Bedre gikk det for Sami Hyypiä og Finand, som vant VM-kvalifiseringskampen borte mot Makedonia enkelt med 3-0. Liverpools store midtstopper spilte hele kampen. Det gjorde som kjent også John Arne Riise, da Norge røk på en 2-0 smell for Sveits hjemme på Ullevaal.

Dietmar Hamann spilte i 74 minutter i Rotterdam, da Tyskland klarte 2-2 borte mot Nederland, mens Djibril Cisse fikk et sent innhopp som reserve for Thierry Henry i Montpellier da Frankrike enkelt slo Elfenbenskysten 3-0.

Med tanke på Mark Gonzales sin situasjon, kan vi også ta med at Chile neppe bidro til å forbedre sin posisjon på FIFA-rankingen da de tapte 3-1 for Peru i en vennskapskamp i Peru i går. Det stod 1-1 ved pause.

Kewell får hjelp av Hiddink
Den ferske Australia-treneren Guus Hiddink ønsker nå samarbeid med Liverpool for å forsikre seg at Harry Kewell kan hjelpe Australia til å kvalifisere seg til neste års VM. Kewell, som snart er ventet tilbake i trening igjen etter sin brokkoperasjon, var inkludert i Hiddinks tropp til en treningsleir i Nederland denne uka, og det er åpenbart at nederlenderen ser Kewell som en nøkkelspiller med tanke på VM.

- Jeg skjønte at det ville bli vanskelig for Kewell å delta aktivt på denne treningsleiren ettersom han er på vei tilbake etter en operasjon, men han har fortalt meg at han ønsker å ta del i landslagsforberedelsene til VM så mye som mulig. Jeg har fortalt han at jeg vurderer hvordan vi kan hjelpe han å få han skadefri til kvalifiseringskampene, og jeg fikk mye tid til å lansere mine planer under treningsleiren. Jeg vil hjelpe Kewell i samarbeid med klubben hans, uttaler Hiddink.