Blatter støtter også LFC

Mektige Sepp Blatter mener at regjerende mester i Champions League bør være kvalifisert til neste års turnering. Ian Rush ønsker ny jobb som manager. Nye overgangsrykter.

- Riktig at mester får adgang

Liverpool FC ønsker å holde en lav profil om det, men etter at den engelske fotballforbundet besluttet at landets fire representanter til neste års Champions League skulle gå til de fire fremste i Premier League, kommer det stadig uttalelser vedrørende om en regjerende mester i CL bør kunne få forsvare sin tittel.  Presidenten i UEFA, Lennart Johansson, har tidligere uttalt at han vil støtte et forslag om at vinneren av Europas klubbturnering får automatisk innpass også påfølgende sesong, og nå følger Sepp Blatter i FIFA opp:  - Johansson sa at han ville støtte denne tanken om den ble foreslått for UEFA, og jeg mener han har rett.

 

Blatter vil ikke ha noen direkte innflytelse som president i FIFA, men er en mektig mann i fotballverdenen som det lyttes til.  Nå synes det som om stadig flere krefter gir lyd for ideen om en automatisk plass for mesteren i CL, uansett hvilken ligaplassering den klubben måtte få gjeldende sesong.  Så da gjenstår bare for Liverpool å slå Milan i Istanbul…

 

 

Rushie ledig på markedet

Etter å ha sagt opp stillingen som manager i Chester, som følge av uoverenstemmelser med klubbens formann, sier Ian Rush at han er klar for nye utfordringer i sjefstolen.  Waliseren er linket til den ledige stillingen i Peterborough, som denne sesongen rykker ned fra det som nå kalles ”League One”, og den tidligere scoringslegenden er lysten på jobben.

 

- Jeg håper definitivt å jobbe videre med fotball og dersom det hadde blitt en mulighet til å snakke med Peterborough ville jeg gjøre det.  Jeg elsker fotball.  Da jeg stoppet å spille var jeg ikke sikker på om jeg kunne håndtere det å være manager, men jeg trivdes under min korte tid hos Chester og jeg vet at jeg kan bli en bra manager.  Det er ikke noe problem for meg å ta en jobb i lavere divisjoner.  Jeg lærte mye under min tid i Chester.

 

 

Forsvarere linket

Med avslutning i Premier League førstkommende sesong, og ellers bare finaler igjen av 2004/05, nærmer det seg den absolutte høysesong for transferrykter.  Det er ventet at Rafael Benitez vil hente inn minimum en håndfull spillere i løpet av sommeren, og selv om resultatet i Istanbul samt hvem som forlater LFC vil influere på behov og kjøpestyrke, jobbes det hardt i kulissene med å posisjonere seg i forhold til nyervervelser.

 

José Reina er etter det vi forstår nærmest en overgang, og keeperen til Villarreal blir høyst sannsynlig å finne på Anfield til neste sesong.  Ifølge media har Liverpool forhørt seg om tilgjengeligheten til flere andre spillere de siste dagene.  To av de som er nevnt er Patrick Evra hos Monaco og Jorge Andrada i Deportivo.  Evra er en offensiv høyreback, mens Andrada er en hurtig midtstopper som bl.a. imponerte i forsvaret til Portugal under EM-sluttspillet sist sommer.