Brassene synes de røde er store i kjeften

Treneren til brasilianske Sao Paulo mener Liverpool slenger for mye med leppa. Sju røde på rundens lag. Milan ble hånet. Riise om kampen for tilværelsen.

Klubb-VM i Japan er som kjent i full gang, og i morgen går den første semifinalen av stabelen. Brasilianske Sao Paulo møter Al Ittihad fra Saudi-Arabia i Tokyo. Brasilianernes trener, Paulo Autuori, bruker imidlertid mest energi på Liverpool i forkant av matchen.

- Det er bedre å la fotballen snakke for seg selv, uttaler han før kampen, med henblikk på at flere i Liverpool-leiren har antydet at de røde har gode sjanser til å vinne mesterskapet.

- Liverpool kan si hva de vil. De må fortsatt vise at de har det som behøves ute på banen, og ikke bare i kjeften. Akkurat nå er jeg mer bekymret for Al Ittihad enn Liverpool. Vi har selv høye forventninger og tror vi kan ta trofeet med hjem til Brasil, uttaler Autuori i dag.

- Mine spillere er klare over ansvaret som hviler på deres skuldre, og jeg har tro på at de vil gjøre den jobben som kreves både i morgen og på søndag. Brasilianske spillere har det lille ekstra som kreves av individuell kvalitet, og jeg forventer at mine spillere viser det, legger han til.

Sao Paulo vant for øvrig klubb-VM både i 1992 og 1993.

7 på rundens lag
Liverpool fikk med hele 7(!) spillere på ukens lag i Premier League, etter de imponerende seirene over Sunderland og Wigan. Laget er basert på det såkalte Actim Index. Jose Reina, Steve Finnan, Sami Hyypiä, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Luis Garcia og Peter Crouch gjorde at laget nesten ble helrødt. Bare Evertons Phil Neville, Manchester Citys Trevor Sinclair og Andy Cole, samt Boltons Abdoulaye Faye klarte å spille seg inn blant de røde.

Inter-fansen brukte Liverpool mot sine rivaler
Inter-fansen hånet sine rivaler i AC Milan før avspark i søndagens Milan-derby på San Siro. En enorm banner hadde en karikaturtegning av en dansende Jerzy Dudek på mållinjen, med påskriften ”3-1, 3-2, 3-3” og ”Inter forever, Liverpool for one night”. Inter vant for øvrig kampen 3-2, takket være en Adriano-scoring i siste spilleminutt.

Riise om kampen for tilværelsen
John Arne Riise har i et intervju med Liverpool Echo i dag fortalt om hvordan han har måttet heve seg denne sesongen, for å komme tilbake på laget igjen som førstevalg på venstrebacken. Sunnmøringen var som kjent mye ut og inn av laget i starten av sesongen, og det var tydeligvis vekkeren han trengte etter å ha hatt nærmest klippekort de to siste sesongene.

- Jeg visste før sesongen startet at det ville bli tøft i år. Alle var skadefrie, og både Stephen Warnock og Djimi Traore spilte bra på venstrebacken, mens Bolo Zenden hadde kommet som alternativ på venstrekanten. Konkurransen var større, og jeg måtte jobbe hardere for å komme på laget og beholde min posisjon. Det har vært litt rart å ikke få spille i alle kampene slik som jeg har gjort før, men nå føler jeg at jeg jobber hardt og spiller bra igjen, forteller Riise.

- Jeg visste jeg måtte heve meg ett hakk. Jeg hadde ikke råd til å slappe av og tenke at jeg hadde gjort mitt for å beholde plassen, selv om jeg hadde gjort det bra i den foregående sesongen. Det er ikke nok i en klubb som Liverpool.

Riise mener det er kravene som manager Benitez stiller som har tvunget han på tå hev.

- Du må hele tiden forbedre deg. Jeg tror jeg har blitt mer stabil nå, og det skal manageren ha mye av æren for. Jeg lærer noe nytt hele tiden, både som venstreback og som kantspiller. Han er en stor manager, som lar spillerne få vite akkurat hva han krever av dem. Han gjør oss alle bedre, avslutter han.