Britene kritiserer belgisk politi

Britiske myndigheter kritiserer belgisk politi for unødvendig tøff behandling av fredelige Liverpool-fans. Gerrard med sympati for Xavier. Minnemarkering på Craven Cottage. Rafa gleder seg til å jobbe med Speedy Gonzalez.

Britiske myndigheter har i dag bedt belgisk politi forklare hvorfor man gikk til arrestasjoner av Liverpool-supportere bare fordi de oppholdt seg i området rundt Constant Vanden Stock stadion uten billett onsdag. 74 Liverpool-fans ble satt i varetekt kun fordi de ikke var i besittelse av kampbillett i området rundt stadion.

Etter den unødvendig røffe behandlingen av Liverpool-supporterne, frykter nå britiske myndigheter at utøvelse av samme strenge politikk mot Chelsea sine fans når de gjester Belgia, vil føre til at Chelsea-fansen føler seg provosert og reagerer med opptøyer.

- Vi ønsker å få en forklaring fra belgiske myndigheter hvorvidt de mener det er rasjonelt å utøve en slik streng praksis. Vi ønsker også å få klarlagt hvorvidt en slik praksis i det hele tatt er lovlig, heter det i en uttalelse fra britiske myndigheter i dag.

Politiet i Belgia viser imidlertid til at dette var en lov som ble innført i forbindelse med EM i 2000.

- Denne loven har vært praktisert en god stund nå, og sier klart og tydelig at supportere som ikke er i besittelse av en ekte kampbillett i området rundt stadion, gjør seg skyldig i en ulovlig handling. Dette er vanlig praksis ved alle kamper her, sier en talsmann for belgisk politi.

Gerrard har sympati med Xavier
I et intervju med Eurosport sier Steven Gerrard at han føler sympati med Abel Xavier. Den tidligere Liverpool-spilleren er som kjent mistenkt for doping, og suspendert fra all fotball inntil videre. Gerrard sier blant annet at han ikke ønsker å se en spillers karriere gå i grus som følge av en dopingdom, selv om han er fullstendig enig i nulltoleranse mot dop innen fotballen.

- Jeg er ikke helt sikker på hva som er situasjonen i denne dopingsaken, men jeg føler uansett sympati med Abel. Han er en kjempeflott person, og en god proff, og jeg er sikker på at han vil komme seg gjennom dette. Dop hører ikke hjemme i fotballen, og FA og FIFA gjør de riktige tingene i kampen mot doping. Tester må foretas jevnlig, slik at spillerne ikke blir fristet til å bruke ulovlige midler, sier Gerrard.

Når det gjelder morgendagens kamp, har Liverpool-kapteinen følgende å meddele: - Fulham borte er en vanskelig kamp, men etter noen gode resultater er vi stinne av selvtillit, og vi tror vi kan få et godt resultat i London.

Ett minutts stillhet
Det blir holdt ett minutts stillhet før avspark på Craven Cottage i morgen, for å hedre avdøde Johnny Haynes. Haynes, som var en av Fulhams beste og mest berømte spillere gjennom tidene, døde denne uken.

Rafa håper Gonzales kommer snart
Rafael Benitez ser frem til dagen da chilenske Mark Gonzalez (bildet) får arbeidstillatelse i England. Liverpool-manageren er nemlig sikker på at vingen kan få stor innflytelse på Anfield.

- Han er en spiller jeg ønsker å få benyttet så fort som mulig. Men slik situasjonen står nå, venter vi fortsatt på arbeidstillatelsen. Ideelt sett håper vi at han kommer i januar, men dersom dette viser seg å ikke være mulig, må vi vente til neste sesong, når han har europeisk pass, konkluderer Benitez etter at det i går ble klart at de røde hadde sikret seg chilenerens tjenester for fire år fremover, etter å ha punget ut med £1.5M til Albacete.

- Han er en venstreving med fart og teknikk, som gjør han i stand til å komme til dødlinja og få lagt gode innlegg som vil være ”mat” for spillere som Peter Crouch og Fernando Morientes. Han har bygd seg opp igjen etter en stygg kneskade, men skal kunne begynne å spille fotball igjen en gang i løpet av neste måned, sier Benitez.

Liverpool venter i spenning på om immigrasjonsmyndighetene gir chileneren muligheten til å begynne og spille for klubben i januar. I sommer ble som kjent arbeidstillatelse ikke innvilget fordi Chile ikke var blant de 70 beste på FIFA-rankingen. Om nasjonen skulle rykke oppover på listen før nyttår, er dette av ingen nytte for Liverpool, da det er Chiles gjennomsnittsplassering for de to siste årene som teller i denne sammenhengen.

Liverpools nye søknad om arbeidstillatelse for Gonzalez er således basert på gode speiderrapporter og det faktum at spilleren vil være kvalifisert for EU-pass til sommeren.

Benitez er utvilsomt desperat etter å se den raske vingen i spill for klubben så snart som mulig, men dersom myndighetene holder fast på sin tidligere avgjørelse må både Benitez og spilleren selv smøre seg med tålmodighet til sommeren.

NB:
PÅ GRUNN AV FLYTTING AV VÅRE SERVERE VIL LIVERPOOL.NO VÆRE UTE AV DRIFT I PERIODEN 16.00 TIL 18.00 I ETTERMIDDAG. I DENNE PERIODEN VIL ALLE VÅRE TJENESTER VÆRE UTILGJENGELIGE.