Burnley skuffet over utsettelsen

Burnley-ledelsen var ikke fornøyd med dommer Mark Clattenburgs avgjørelse om å utsette kveldens FA-cup kamp. Lancashire-klubben taper £150 000 på avgjørelsen, og Burnleys daglige leder mener at spilleforholdene ikke var verre enn at kampen kunne vært spilt.

Dommer Mark Clattenburg mente det var for mye overvann på banen til at kveldens 3.runde kamp i FA-cupen mellom Burnley og Liverpool kunne spilles som planlagt på Turf Moor. En avgjørelse som har satt sinnene i kok hos hjemmelagets klubbledelse. De mener at baneforholdene var mer enn gode nok til at kampen kunne spilles, selv om man ikke var i stand til å merke sidelinjene skikkelig på grunn av all gjørma!

 

Dave Edmundson, Chief Executive i Burnley Football Club, uttalte følgende til liverpoolfc.tv etter at avgjørelsen om utsettelse av kampen ble tatt: - Vi er ekstremt skuffet over avgjørelsen, men vi må bare respektere den, og forholde oss til den.  Etter mitt syn er banen i 95% stand. Bare 5% av spilleflaten er ikke spillbar, og det har kostet oss cupkampen her i kveld. Banemannskapet har jobbet meget hardt hele uken, og kunne ikke ha gjort mer for å få banen i spillbar stand. 

 

- Forholdene er ikke ideelle, men gressmatta har kommet seg mye etter den avbrutte kampen 1.nyttårsdag. Denne utsettelsen har kostet Burnley Football Club £150 000, og var det verste som kunne hende oss.

Burnley fikk som kjent sin kamp mot Leicester 1.nyttårsdag avbrutt etter 19 minutter på grunn av overvann på banen, og man har som nevnt fryktet at Liverpool-kampen skulle lide samme skjebne etter at det fortsatte å regne hele uken. Det hjalp ikke at banemannskapene har jobbet døgnet rundt for å få gressmatta spillbar de siste dagene. Nå blir kampen altså i stedet spilt tirsdag 18.januar.

Cotterill enig i avgjørelsen

Burnley-manager Steve Cotterill var ikke like brysk som klubbens daglige leder, og støttet dommer Clattenburgs avgjørelse, og satte i stedet spillernes sikkerhet i høysetet.

 

- Når alt kom til alt, så har dommeren tatt en avgjørelse, og den har han tatt med tanke på spillernes ve og vel. Spillernes interesser og sikkerhet må komme først i slike situasjoner, og du kan ikke argumentere mot det. Det er en stor skuffelse, og et slag i trynet for oss. Vi har sett fram til denne kampen i lang tid nå. Det ville vært en stor kveld for oss, å spille mot en stor klubb foran TV-kameraene, uttalte Burnley-bossen.

 

Han hadde selv ikke vært på banen og kikket på problemområdene, men hadde likevel hatt en prat med Rafael Benitez omkring forholdene.

- Jeg tok en drink sammen med Rafa, og skjemtet litt med at vi skulle spilt ni mot ni i stedet, og bare gjort banen litt smalere. Jeg hadde et flunkende nytt skopar på meg, så jeg gikk aldri ut på banen. Jeg ville ikke få gjørme på dem, sa en spøkefull Burnley-manager.