Carragher higer etter mer gull

Jamie Carragher er glad for at Liverpool valgte å reise til Japan og klubb-VM. Nå higer han etter å få en ny vinnermedalje omkring halsen.

Mange har ment mye om tidspunktet for klubb-VM i fotball, men Jamie Carragher mener det ikke kunne ha vært bedre for Liverpools del. Stopperen vil gjerne smykke seg med tittelen verdensmester, og konstaterer at det er flott at turneringen kommer nå som Liverpool ser ut til å tenne på alle sylindere. Scouseren mener at tittelen europamestere er mer treffende for Liverpool nå enn for seks måneder siden.

- Dersom turneringen her i Japan hadde blitt spilt like etter Champions League-finalen, kunne kanskje folk med rette ha sagt at vi ikke fremstod som det beste laget til å representere Europa. Men jeg tror ikke noen vil hevde det nå. Det er ikke mange lag i Europa som har spilt så stabilt bra som vi har den siste tiden. Vi er med i turneringen fordi vi har kvalifisert oss til den gjennom det vi oppnådde i fjor, og vi er et mye bedre lag nå enn da vi vant Champions League, slår Carragher fast.

- Vi fortjener å være her, og jeg tror vi vil demonstrere dette både for oss selv, for Premier League og for resten av Europa. Manageren sa vi ville bli bedre for noen måneder siden, og nå har vi bevist det. Resultatene våre viser det, legger han til.

Året som begynte med et forsmedelig tap i FA-cupen på Turf Moor i Burnley, kan vise seg å ende med at Liverpool sikrer seg sitt tredje prestisjefylte trofé. Samtidig er man oppe på andreplass i ligaen. Det er nesten som om Carragher må klype seg selv i armen.

- Vi begynner kanskje å vinne mer respekt for våre prestasjoner og hva vi har oppnådd nå. Det er noe vi virkelig fortjener etter hva vi har gjort i de siste åtte månedene. Og dersom vi kan smykke oss med tittelen verdenmestere, vil vi bli enda mer respektert, tror han.

- Det var mye frem og tilbake om vi skulle være med i denne turneringen etter at vi vant Champions League. På et stadium så det ikke ut til at vi skulle reise hit, men jeg håpet hele tiden at vi ville dra. Det betyr mye for meg å spille i denne turneringen. Du får ikke mange sjanser til å delta i et klubb-VM i løpet av din karriere. Det er faktisk mange gode spillere som aldri får spille i denne turneringen. Denne turneringen er noe jeg helt sikkert vil minnes i fremtiden, og intet ville glede meg mer enn om jeg kan få en vinnermedalje rundt halsen.

- Det er ingen tvil om at vi kommer til å ta dette seriøst. Vi blir skuffet om vi ikke vinner hele greia. I min bok betyr alle  trofeer du kan vinne noe helt spesielt, det være seg Champions League eller Supercupen eller andre. Slik jeg ser det er vi to seire fra et nytt viktig trofé, og dette er et trofé vi kanskje aldri får sjansen til å konkurrere om igjen.

Carragher innrømmer at morgendagens kamp mot Deportivo Saprissa på mange vis er et møte med det ukjente.

- Du vet aldri hva slags motstand du møter før kampen har startet. Vi vet svært lite om Saprissa på forhånd. Dersom vi får spille mot Sao Paulo på søndag, vil vi vite litt mer om dem. Jeg vet at de har en meget lovende høyreback i Cicinho. Han går til Real Madrid i januar. De har også en keeper som scorer en rekke mål på frispark og straffespark, så vi forsvarere må være forsiktige med taklinger i og like utenfor feltet.