Carragher kvier seg ikke for å møte Owen

Jamie Carragher lar seg ikke affisere av at han i neste kamp vil stå ansikt til ansikt med sin gode kamerat Michael Owen, i det som blir spissens første gjensyn med Anfield. Heskey ønsker å kopiere Rush.

Det faktum at Michael Owen returnerer til Anfield for første gang etter at han valgte å forlate klubben, vil ikke distrahere Liverpool-spillerne. Det mener Jamie Carragher. Liverpool møter som kjent Owens Newcastle 2.juledag, og dette blir stjernespissens aller første møte med Anfield-publikumet etter £8M-overgangen til Real Madrid i august 2004. Midtstopper Carragher vil få oppgaven med å tøyle sin gamle lagkamerat. Oppgaven blir ikke akkurat lettere med tanke på at Owen er i knallform, og gjorde hat-trick i Newcastles forrige kamp.

- Dette handler ikke bare om Michael Owen, men forhåpentligvis vil han få en god mottakelse på Anfield. Det fortjener han, fordi han var en stor spiller for Liverpool. Men vi har kommet oss videre nå, og det har også Michael gjort. Jeg vet at folk ønsker å gjøre et stort poeng av at dette blir hans første gjensyn med Anfield, men han spiller ikke for Liverpool mer. For meg er han en helt vanlig motstander. Vi kommer ikke til å endre på vårt opplegg fordi om vi møter Michael, uttaler Carragher i kveld.

- Han er en god kamerat, og det er fint å se at han gjør det bra. Men det er Liverpool som betyr noe for meg, og vi ønsker å vinne kampen. Forhåpentligvis klarer vi det, legger han til.

- Det var en del rykter som svirret omkring Owens overgang til Newcastle i sommer, men det har ingenting med meg å gjøre. Jeg er en spiller. Spillere spiller, og managere tar seg av den sportslige ledelsen. Det var helt og holdent opp til manageren om han ønsket å bringe Michael tilbake til Liverpool. Vi har uansett andre spisser her, så jeg bryr meg ikke mer med den saken. Jeg spiller fotball for Liverpool, og det er alt jeg konsentrerer meg om, svarer Carra på spørsmålet om han prøvde å påvirke sin gamle lagkamerat og sin manager slik at Owen skulle ende opp på Anfield igjen i sommer.

Men at duoen fortsatt har god kontakt er hevet over tvil. De snakket sammen så sent som kvelden før Liverpools VM-finale i Japan.

- Ja, jeg snakket med Michael på lørdag, etter at han hadde gjort hat-trick mot West Ham. Jeg snakker med han et par ganger i uka om hvordan det går i Newcastle, hvordan de spiller, og hvordan han gjør det. Jeg vil trolig ringe han før kampen på 2.juledag også, sier Carragher om den saken.

Nå som Liverpool er vel tilbake fra Japan, kan man konsentrere seg om ligaprogrammet igjen.

- Vi er definitivt ikke nedslått etter tapet for São Paulo, for vi har gjort det bra i ligaen i det siste. Vi ønsker å utfordre Chelsea. Manchester United har vunnet et par kamper mens vi var borte, og har kommet opp på andreplass. Målet ved sesongstart var å komme så nær teten som mulig. Det er fortsatt mange kamper igjen, og forhåpentligvis kan vi nærme oss, avslutter Carragher.Heskey ønsker å kopiere Rush
Tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey ønsker å kopiere Liverpool-legenden Ian Rush, ved å vinne ligacupen med Birmingham i år. Rush står bokført med hele fem vinnermedaljer fra ligacupen fra sin tid på Anfield, mens Heskey mangler en finaleseier på å tangere denne bragden.

Heskey vant nemlig ligacupen to ganger med Leicester (1997 og 2000) og to ganger med Liverpool (2001 og 2002). I 2001 skjedde det på bekostning av nettopp Birmingham. Heskey var også tapende finalist med Leicester i 1999. Med fire vinnermedaljer i denne turneringen står han i dag likt med karer som Phil Neal, Alan Kennedy, Kenny Dalglish og Sammy Lee. Men nå ønsker han altså å ta steget opp til selveste Rushy. Da må Birmingham først slå ut Manchester United i morgen, og Heskey er ventet å ta plass i lagoppstillingen til de blå etter å ha stått over forrige kamp på grunn av at hans partner skulle føde.

- Da jeg var ung prøvde jeg å se Rush spille så ofte jeg kunne. Spillere som Ian Rush, John Barnes og John Aldridge var typer jeg alltid så opp til. At jeg nå har en sjanse til å nevnes i samme åndedrag som Rushy når det gjelder antall vinnermedaljer i ligacupen, er kjempeflott. Han er en levende legende i Liverpool og i fotballens verden forøvrig, slår Heskey fast.

- Jeg hadde gleden av å bli trent av han under min periode på Anfield, da han pleide å komme og ta økter med spissene. Det ville ha vært flott å vinne turneringen for femte gang – like ofte som han vant den, legger han til.