Champions of Europa 2005!- Steven skriver under?

1977, 1978, 1981, 1984 og 2005! Liverpool FC er igjen kronet som best i Europa etter tidenes mest dramatiske finale. Trofeet til Anfield til odel og eie. Gerrard hinter ny kontrakt. UEFA drøfter CL deltakelse neste sesong i morgen?

Vår største kveld på 21 år, en fantastisk innsats og stolthet for den røde trøya. Superlativene sitter løst etter at Liverpool Football Club igjen er kronet til det beste laget i Europa. Den høydramatiske finalen, hvor AC Milan ledet 3-0 ved pause, toppet seg da Jerzy Dudek reddet to forsøk i straffesparkkonkurransen og ble én av mange helter på en historisk kveld.

 

- Hvordan kan jeg forlate nå?

Rett før kaptein Steven Gerrard gikk opp for å ta i mot ”bøtta” ble han spurt av SkySport hvor han spiller sin fotball neste sesong. En Steven, som delvis smilte og delvis tørket bort tårer, svarte først dimplomatisk at han kommer til å sette seg ned sammen med klubben og diskutere en ny kontrakt i løpet av kort tid. Før han tørker bort en ny tåre, legger han imidlertid til med et blunk: - Det ser bra ut! – Hvordan kan jeg forlate nå, uttalte han etter kampen? Beskjeden kan ikke misforstås. Kapteinen blir på Anfield. Han har nå vunnet alt som kan vinnes i fotball minus Premier League for de røde. Hvem kan si at han ikke har hatt nok sportslige utfordringer?

Etterpå betegnet ham kampen som ”min beste kveld noensinne”. Kapteinen takket fansen for den fantastiske støtten under hele finalen. – Vi var helt knust i ekstraomgangene. Vi gav alt. Jerzy var den store stjernen på slutten.

 

Helt tom Carra

Jamie Carragher var også tydelig rørt da SkySports fikk tak i ham etter at han hadde mottatt Champions League trofeet.: - Helt trolig. Jeg har vokst opp med klubbens historie. Dette vil bli husket i mange, mange år. Det har enda ikke sunket helt inn. Jeg kan nesten ikke forstå det. Nå er det hjem og feire med gutta.

 

- Større enn Roma

Phil Thompson fulgte kampen som ekspertkommentator for Sky. Etter slutten beskrev ham kvelden som større enn Roma i 1977, da Liverpool vant E-Cupen for første gang. - Det vi har sett her i kveld, vel hva skal jeg si bortsett fra at jeg ikke har sett maken. Andre ex-spillere vil kanskje være uenig, men jeg sier dere: Dette er ”best ever” – kan ikke beskrives. "It’s coming home, Richard…"

 

UEFA diskuterer i morgen

Til tross for at Liverpool har vunnet Champions League er situasjonen fortsatt slik at de ikke er kvalifisert for neste sesongs turnering. Rick Parry sa etter kampslutt at uansett hva som skjer ”får vi beholde denne”. - Ingen kan ta bøtta fra oss igjen, smilte han. Han la til: - Vi er verdige mestre og bør få sjansen til å forsvare mesterskapet. Han pekte også på den store horden av supportere de hadde med seg, og den store interessen de skapte for turneringen på alle nivå.
Tidligere i kveld uttalte Lennart Johannesson at det trolig blir et møte allerede i morgen for å avgjøre Liverpools deltakelse i neste års turnering. Tidligere har svensken sagt at de kommet til å gjøre alt de kom til å få med Liverpool hvis situasjonen som nå har oppstått skulle bli realitet.