Charlton og Birmingham jakter Smicer

To klubber ute etter Smicer. Milan Baros har fått tillatelse av Benitez til å finne seg ny klubb. Ikke diskriminer oss, sier Parry. Diouf-overgang forsinket. Ny managerjobb for Mark Wright.

Ifølge Liverpool Echo leder Charlton og Birmingham an jakten på Vladimir Smicer. Tsjekkerens kontrakt med Liverpool utløper i sommer, men 32-åringen ønsker å fortsette i Premier League. Smicer kan bli gjenforent med tidligere lagkamerat Danny Murphy, og i øyeblikket ser han ut til å foretrekke en overgang til hovedstaden. Men Steve Bruce ønsker også den kreative midtbanespillerens tjenester, og vil også i Birmingham komme sammen med en tidligere lagkamerat i Emile Heskey. Smicers gode venn Patrik Berger skal også spille i Midlands neste sesong, hos rivalene Aston Villa.

 

Baros kan finne seg ny arbeidsgiver

Valencia ville kjøpe Milan Baros for £8M, men nå ser interessen ut til å ha kjølnet. Tsjekkeren skal ifølge Liverpool Echo likevel ha fått tillatelse av Rafael Benitez til å finne seg en ny klubb, så sant tilbudet er i samsvar med det Liverpool forlanger for 23-åringen. Benitez ønsker ikke å la spilleren gå på billigsalg, men et godt nok bud kan være god business for en spiller som signerte for £4M i 2002. Tidligere Liverpool-sjef Gerard Houllier har som kjent tatt over sjefsjobben i Lyon, og den franske avisen L’Equipe linker den franske klubben til et kjøp av Baros. Det er imidlertid lite sannsynlig at Baros er interessert å spille under sin forrige sjef.

 

- Ikke diskriminer oss

Rick Parry mener hele verden står bak Liverpool for å spille i neste sesongs Champions League. De røde venter fremdeles på et svar fra UEFA om de får forsvare tittelen. Rick Parry ser ut til å studert det nåværende regelverket nøye og synes at det er svært urettferdig at regelverket diskriminerer enkelte nasjoner.

- Resten av verden ønsker å ha oss med. Det er stor støtte til oss nå. Jeg er overrasket over kommentarer om at regler ikke kan forandres midt i sesongen. Vi er i slutten av sesongen nå, så det bør være riktig tid for å tenke nytt. Det er også et oppsett for å tillate en ekstra plass. I land hvor de har to eller tre plasser, kan et vinnerlag som havner på for eksempel tredje eller fjerde komme automatisk med. Slik er det for Tyskland og Nederland, som viser at det er rom for å finne en ekstra plass under slike omstendigheter. Å ikke gjøre det samme for nasjoner med fire representanter som England og Italia er å straffe oss for å spille i en sterk liga. Argumentet mot at dette kan skje med England er at man kan maksimalt ha med fire, men reglene ble etablert da Champions League var begrenset til 16 lag i gruppespillet. Det var logisk da for å forhindre at to lag fra samme land ikke kunne være i samme gruppe. Slik er det ikke nå fordi det er 32 lag, så teoretisk sett er det ingenting som hindrer åtte klubber fra samme land å delta. Vi snakker bare om en ekstra plass. Det ville ikke skape noen problemer fordi oppsettet allerede er på plass. Presedensen er allerede satt for at tittelholder skal gå direkte inn i gruppepspillet som toppseedet uten å måtte igjennom kvalifisering. Det er det som bør skje her.

 

Diouf-overgang forsinket

Bolton-formann Phil Gartside er fremdeles optimist på å sikre seg El-Hadji Diouf permanent selv om forhandlingene er utsatt grunnet senegaleserens forberedelser til VM-kvalifiseringskampene mot Kongo i Brazzaville 5.juni og hjemme mot Togo 18.juni.

- Jeg er 90% sikker på å få til en avtale med ham. Vi er godt på vei, men vi har fremdeles noen detaljer å avklare med Liverpool og også spillerens lønn. El-Hadji er akkurat nå av gårde  med Senegal for å forberede seg til VM-kvalifiseringskampene, så vi er ikke ansikt til ansikt med ham. Samtalene må gjøres gjennom hans agent, uttaler Gartside. Diouf scoret ni mål for Bolton i Premier League denne sesongen, og det forventes at Bolton må ut med £5M for 24-åringen.

 

Ny jobb for Mark Wright

Mark Wright har tatt over manageransvaret i Peterborough etter Barry Fry. Peterbrough rykket ned i League Two. Den tidligere Liverpool-kapteinen har vært uten jobb siden han avgikk som manager i Chester rett for sesongstart.