Cissé nærmer seg startplass

Cissé fra start på Highbury? Kun seier er godt nok mot formlaget Arsenal. Dalglish tidenes LFC-spiller. Spania og Italia ville ha sendt 4.plassen til UEFA-cup. Diouf-sendte Bolton til Europa. Hvis ikke mål, så straffe, sier Lubos Michel.

Benitez kommer med små hint om at Djibril Cissé kanskje starter sammen med Milan Baros i Liverpools angrep i dagens kamp mot Arsenal. Franskmannen vil da antagelig erstatte Fernando Morientes som sliter med formen.

- Cissé er muligens med fra start på Highbury. Han blir bedre for hver dag. Det avhenger av systemet og det avhenger av hvordan formen til Milan Baros er. Han har løpt og arbeidet mye på egen hånd den siste tiden. Cissé trenger spilletid, og vi kan benytte ham i tospann med Baros. Med Morientes ute av form i øyeblikket, er dette ting jeg må vurdere. Fernando kan uansett ikke spille i finalen.

 

Cissé har gjort syv innhopp etter skadeoppholdet, og han kjenner at formen blir stadig bedre.
- Formen er sakte på vei tilbake. Jeg forsøker å finne tilbake til nivået jeg var på tidligere. Farten er ikke helt den samme ennå, men det er naturlig fordi jeg har vært ute så lenge.

 

Til tross for suksess i Champions League er Jamie Carragher, i likhet med Rafael Benitez, ikke spesielt fornøyd med årets sesong.

- Vi har spilt en rekke gode kamper i Champions League, men det er etter resultatene i Premier League vi må vurderes etter. La oss være ærlige. Vi er ikke et godt lag. Vi må gjøre det langt bedre neste sesong.

 

Før dagens kamp ligger Liverpool seks poeng bak Everton og begge har to kamper igjen å spille. For at Liverpool skal klare den viktige 4.plassen, må altså Liverpool vinne sine resterende kamper (Arsenal borte og Aston Villa hjemme) samtidig som Everton taper sine (Arsenal borte og Bolton borte). Da går Liverpool foran Everton på bedre målforskjell. Hos Liverpool er Xabi Alonso tilbake etter karantene i Champions League, mens Fernando Morientes og Mauricio Pellegrino er tilgjengelige etter å ha vært cup-tied i midtuken. Arsenal har Thierry Henry og Fredrik Ljungberg ute med skader. ”The Gunners” er i form, noe åtte seirer, to uavgjorte og 21-4 i målforskjell på de siste ti ligakampene viser. De har kun sluppet inn ett mål på de siste syv kampene. Dommer er velkjente Graham Poll.

 

Arsenal-Liverpool sendes direkte på Canal+ fra kl. 17.00, men vi oppdaterer også kampen her på Liverpool.no. Vil du ha lagoppstilling og scoringsvarsler til din mobiltelefon. Send meldingen LFC LIVE START til 2180 (kr. 3 pr. melding).

 

Kenny Dalglish tidenes Liverpool-spiller

I en avstemning på liverpoolfc.tv har Kenny Dalglish blitt kåret til tidenes Liverpool-spiller foran Ian Rush og Michael Owen. Totalt 39458 stemmer ble avgitt og Dalglish fikk 17993 av stemmene (46%). De to neste på lista fikk henholdsvis 8060 og 3836 stemmer. Nåværende spillere var utelatt i avstemningen.

 

Spania og Italia ville sendt 4.plassen til UEFA-cupen

Det ser ut til at det engelske FA har et annet syn på hvordan kvalifiseringsplassene til Champions League skal fordeles enn Spania og Italia, som er de øvrige nasjonene med fire deltagere. I England går de fire plassene til de fire beste i ligaen, uansett om Champions League-vinneren havner lengre ned på tabellen. I Spania valgte man å sende tittelforsvarer Real Madrid til Champions League i 2000, selv om de kun havnet på 5.plass. 4.plasserte Real Zaragoza måtte ta til takke med UEFA-cup. Samme ville man ha gjort i Italia.

 - Det er ”utenkelig” at Liverpool ville ha blitt nektet en automatisk plass her, sier AC Milans direktør Umberto Gandiani til The Telegraph.

 – Det er av største betydning at tittelforsvareren er med. Hvis dette hadde vært i Italia, ville laget på 4.plass spilt i UEFA-cupen, fortsetter Gandiani og gir dermed sin finalemotstander full støtte.

 

Diouf-scoring sikret Bolton spill i Europa

El Hadji Diouf scoret igjen for Bolton i 1-1-kampen mot Portsmouth. Uavgjort var nok til å sikre Lancashire-klubben e-cupspill for første gang i klubbens historie.

 

- Jeg ville ha dømt straffe

Dommeren i tirsdagens Champions League-semifinale på Anfield, Lubos Michel, innrømmer at han hadde dømt straffe etter taklingen av Petr Cech på Milan Baros i forkant av scoringen til Luis Garcia, dersom spanjolen ikke hadde maktet å få ballen over streken.

- Hvis min assistentdommer ikke hadde signalisert for mål, ville jeg ha gitt straffespark og utvist keeper Petr Cech. Jeg tror Chelsea ville foretrukket at målet ble godkjent istedenfor straffespark og ti spillere resten av kamper, sier Lubos Michel.