Cissé og Finnan usikre foran landskamper

Djibril Cissé skadet ankelen mot Færøyene. Steve Finnan sliter fremdeles med lyskeskaden han pådro seg i Champions League-finalen. Skader også på Alonso og Reina . Cissé ønsker å spille spiss, ikke høyrekant.

Irland møter Frankrike i VM-kvalifiseringskamp i Dublin på onsdag, men det kan fort bli uten rød deltagelse.

Djibril Cissé spilte glimrende og scoret to mål mot Færøyene i går, men skåret i gleden er at spissen nå sliter med en forstuet ankel. Han skal nå kjenne skarp smerte, melder den franske sportsavisen L’Equipe.
- Hvis det forblir slik, tror jeg ikke han kan spille på onsdag. Det er nødvendig å vente én eller to dager og se, bekrefter den franske landslagssjefen Raymond Domenech.

Steve Finnan skulle nå ha vært samlet med den irske landslagstroppen, men 29-åringen har blitt igjen på Anfield for behandling, melder fai.ie. Ifølge irske aviser er lyskeskaden han pådro seg i Champions League-finalen 25.mai som igjen skaper problemer for høyrebacken.

Spanske sportsavisen AS melder at Xabi Alonso fikk en vridning i høyre ankel mot Canada og trente derfor ikke i dag, men ifølge den spanske landslagssjefen Genaro Borra vil midtbanespilleren bli spilleklar til onsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Serbia & Montenegro. Jose Reina skal visstnok ha fått et slag i venstre kne, men heller ikke her tror legen det er noe alvorlig. Har keeperen ytterligere problemer i kveld, må det foretas grundige undersøkelser i morgen.

Cissé ønsker å spille spiss
Djibril Cissé har blitt brukt av Rafael Benitez på høyrekanten i en rekke kamper denne sesongen, grunnet mangel på andre alternativer. Den franske landslagsspilleren er ikke i tvil om at han foretrekker å spille spiss fremfor enn rolle ute på kanten.
- Alle vet at jeg ikke ønsker å spille på høyre. Det er ikke min beste posisjon, men manageren tar meg ut der. Jeg er forberedt til å gjøre det som er til det beste for klubben.

- Det er et VM-år og jeg trenger å ta en plass på det franske landslaget. I øyeblikket er den drømmen en trussel.

- Jeg har det ikke likt som Michael Owen i Newcastle. Jeg er ikke garantert en plass på laget. Jeg har snakket med landslagssjefen og han har fortalt meg at jeg må spille så mye som mulig. Han sa jeg burde gå hvor jeg vil, så lenge jeg spiller regelmessig. Jeg har spurt meg selv om jeg kan være fornøyd med å spille hver annen kamp. Jeg kan ikke gjøre noe med det, men jeg undres over klubbens holdning overfor meg. Jeg er forberedt på å krumme nakken og kjempe på videre.