Cissé tomålsscorer for Frankrike

Cissé involvert i alle tre scoringene til Frankrike. Nettkjenninger også av Sissoko og Morientes. Gerrard tilbake etter skade da England vant. Hyypiä fikk kun uavgjort mot miniputt.

To mål fra Djibril Cissé hjalp Frankrike til 3-0-seier hjemme mot Færøyene. Liverpool-spissen var banens beste, ifølge nyhetsbyrået Reuters, og var involvert i alle tre målene i kampen. Cissé nettet etter 13 minutter med en kraftfull heading på et innlegg fra Florent Malouda. Færøyenes forsvarer Suni Olsen bidro til å øke franskmennenes ledelse da han styrte inn et overlegg fra Cissé i eget bur. Cissé fastsatte sluttresultatet til 3-0 i det 76.minutt med et skudd under tverrliggeren etter forarbeid av Sylvain Wiltord. Cissé har nå fire fulltreffere på to kamper, og viser dermed at scoringsformen er på plass. Nå kan det kanskje argumenteres med at siste motstander bare het Færøyene, men scoringer gjør alltid godt for selvtilliten til en spiss. Frankrike reiser nå til Dublin for å møte Irland. Gruppe 4 er helt åpen. Sveits, Irland og Frankrike har alle 13 poeng, mens Israel kun ligger ett poeng bak.

Spania beseiret Canada med 2-1 i en privatlandskamp i Santander. Fernando Morientes ble byttet inn i det 55. minutt, og mindre enn et kvarter senere sørget han for å gi Spania ledelsen 2-0, med en avslutning fra spiss vinkel etter først å ha rundet keeper. Nettkjenningen var Morientes’ 25. på 40 landskamper. Både Pepe Reina og Luis Garcia startet kampen, men sistnevnte ble tatt av banen i det 68.minutt. Xabi Alonso spilte 2.omgang.

Mohammed Sissoko (bildet) scoret Malis andre mål i 2-0-seieren mot Kongo i Bamako. Scoringen kom etter pause. Både Sissoko og Djimi Traoré var på banen i samtlige minutter i denne VM-kvalifiseringskampen, melder fifaworldcup.yahoo.com. Oppgjøret var betydningsløst for Mali. De hadde verken mulighet til gruppeseieren, som gir VM-billett, eller til å komme inn blant de tre beste som kvalifiserer seg for African Nations Cup i Egypt 20.januar til 10.februar 2006. Dermed slipper i hvert fall Rafael Benitez å miste disse to spillere i flere uker på nyåret.

Steven Gerrard måtte ut med en leggskade mot Sunderland for to uker siden, og trente først ordinært på fredag. Gerrard var likevel med i startoppstillingen i 1-0-seiren mot Wales i Cardiff. Liverpool-kapteinen spilte nesten hele kampen (83 minutter) før han ble erstattet med Kieran Richardson. Jamie Carragher dannet stopperduo med Rio Ferdinand, paret som var på banen da England slapp inn fire mål mot Danmark i august. Joe Cole scoret seiersmålet etter 53 minutter. Chris Kirkland var ubenyttet reserve mens Stephen Warnock måtte finne seg i en plass på tribunen. Polen, uten en skadet Jerzy Dudek, vant 3-2 mot Østerrike. Polen leder gruppe seks med 21 poeng, to poeng foran England. Polakkene har én kamp mer spilt. Men hvis England og Polen fortsetter å vinne i samme stil, går begge lagene direkte til VM-sluttspillet, den ene som én av de to beste toerne.

Finland, med Sami Hyppiä på banen hele kampen, skuffet enormt da de kun maktet 0-0 mot miniputtnasjonen Andorra i la Vella.

John Arne Riise var suspendert da Norge styrket mulighetene for en playoff-plass med 3-2-seier borte mot Slovenia.

Mens Kewell forsøker å bli spilleklar etter brokkoperasjonen, kom Australia ett skritt nærmere VM-sluttspillet etter å ha beseiret Solomonøyene 7-0 i Sydney. Returen i Honiara tirsdag bør dermed være en ren formalitet. Vinneren av dette dobbeltmøtet må opp mot nummer fem i den søramerikanske gruppen.