Cissé tror han vil score mye

Djibril Cissé har fortsatt klokkertro på at han vil gjøre mer enn 20 mål for de røde denne sesongen. Guus Hiddink vurderer å bruke Harry Kewell fra start for Australia på søndag.

I et intervju med liverpoolfc.tv i dag sier Djibril Cissé at han fortsatt tror han skal klare å score mer enn 20 mål for de røde denne sesongen. Franskmannen sier seg fornøyd med målraten sin så langt, som lyder på 10 mål på 21 kamper.

- Det er egentlig ikke hvor mange mål jeg scorer som betyr noe, men jeg vil gjøre mitt beste for å score mer enn 20, sier den hurtige spissen som hadde den franske spissen Jean-Pierre Papin som sin store helt i barndommen.

Cissé avslører også at han ikke har noe i mot å bli kalt ”Lord of Frodsham”, som er tittelen som fulgte med godset han kjøpte i Chesire tidligere i år. Men han ønsker ikke at lagkameratene skal titulere han med det til daglig!

Liverpool-spissen anser lagkameraten på den franske landslaget, Arsenals Thierry Henry, som den beste spissen i verden i dag.

- Jeg liker hans stil og dyktighet, og han scorer mange mål. Vi er gode venner, forteller Cissé, som samtidig avslører at han nå har blitt så dyktig i engelsk at han til og med forstår litt av det Jamie Carragher sier!

Den tidligere Auxerre-spilleren forteller at han ikke har noen ”bestevenner” i Liverpool-troppen, men sier at han går godt sammen med alle sine lagkamerater. Samtidig innrømmer han at det er enklere å kommunisere med de andre fransktalende i troppen. Han anser det også som viktig å ha et godt forhold til fansen, og er glad for at så er tilfelle i Liverpool.

- Jeg liker virkelig når de roper navnet mitt, fordi det beviser at de setter pris på meg som spiller, sier han.

Cissé trekker for øvrig frem scoringen mot Anderlecht i Belgia nylig, som den beste han har gjort for de røde. Han gjentar også at forholdet til manager Rafael Benitez er helt normalt, og at han akter å forbli i klubben ut kontrakten, og forhåpentligvis lenger enn det også.

Harry starter kanskje på søndag
Tidligere har Australias landslagssjef Guus Hiddink antydet at Harry Kewell fortrinnsvis vil bli innbytter i playoff-kampene mot Uruguay den kommende uken. Nå har imidlertid pipen fått en annen tone, og nederlenderen avviser ikke at Liverpool-spilleren kan starte søndagens kamp i Montevideo.

- Dette er ekstraordinære omstendigheter, og under slike omstendigheter kan det hende at vi må strekke oss helt til grensen, om ikke over grensen, sier Hiddink, og har trolig Kewells skadehistorikk og nylige comeback for Liverpool i tankene.

- Jeg vet ikke om Harry vil starte kampen ennå, fordi vi ikke vet om han vil være fullt ut restituert for en slik oppgave. Men han blir bedre dag for dag, slår nederlenderen fast.