Cisse løser høyreving-problemet?

Ian Rush tror Djibril Cisse vil løse Rafael Benitez sin hodepine på høyreflanken. Rushy håper også at Owen kommer tilbake til Anfield. Hyypiä imponert over Gerrard. Ungdommen får sjansen på reservelaget.

Liverpool-legenden Ian Rush tror at Djibril Cisse kan løse høyreving-problemene til Rafael Benitez. Liverpool-manageren jakter som kjent en høyreving, men Rushy tror altså ikke at spanjolen trenger å gå lenger enn til egne rekker for å finne den perfekte løsningen på problemet.

- Cisse har farten som skal til for å skape trøbbel for enhver sideback, og noen av crossene han la inn mot Middlesbrough ville vært ideelle for spillere som Peter Crouch og Fernando Morientes, skriver den gamle storspissen i sin spalte i Liverpool Echo i dag.

- Benitez har mange valgmuligheter på venstre flanke, men relativt få på høyre. På venstresiden tror jeg Boudewijn Zenden vil bidra til å gi laget den rette balansen, legger han til.

- Håper Owen kommer hjem
Rush håper også at Michael Owen snart er ”hjemme” på Anfield igjen. Han sammenligner landslagsspissens situasjon i Real Madrid med den han selv opplevde i Juventus, og anbefaler en retur for 25-åringen.

- Etter ett år i Torino ønsket jeg å komme hjem. Jeg vet jeg tok den rette beslutningen når jeg returnerte. Kenny Dalglish gjorde det klart at han ønsket meg velkommen tilbake, og dermed takket jeg nei til Roma, Rangers, Bayern München og Manchester United, avslører den gamle storscoreren.

- Michael Owen befinner seg nå i samme situasjon som meg. Jeg finner veldig mange likhetsstrekk mellom våre situasjoner. Mange vil si, som de sa om meg, at Michael ikke lyktes i utlandet. Men det er jeg ikke enig i. Både jeg og Michael fikk en mulighet vi ikke kunne si nei til på så og si samme tidspunkt i karrieren. Vi ville begge ha angret om vi ikke grep sjansen når vi hadde den. Michael vil komme tilbake til England som en bedre fotballspiller. Det er jeg ikke i tvil om. Han har nå innsett hva han forlot, og hvor mye det betydde for han. Det er en del av erfaringen du sitter igjen med, sier Rush.

- Dersom Michael kommer tilbake til Liverpool, håper jeg han blir i klubben karrieren ut. Jeg liker ikke tanken på at Michael skal spille på Anfield i en annen drakt enn den røde til Liverpool. Jeg tror han vil passe godt sammen med både Peter Crouch og Fernando Morientes, legger han til.

Hyypiä: - Steven blir stadig bedre
Sami Hyypiä uttrykker sterk beundring for sin kaptein, Steven Gerrard, i dagens Echo.

- Steven spiller svært bra om dagen, og fortsetter han som nå vil han score svært mange mål i år, tror den store midtstopperen.

- Vi vet fra før at han er en av de beste midtbanespillerne i Europa. Nå har han blitt en matchvinner i tillegg. Hans teknikk og fart hjelper oss i mange kamper, men det er også ti andre på banen som må bidra. Vi må ikke gjøre oss for avhengige av han, legger finnen til.

Hyypiä gjorde selv en svært bra figur på Riverside i serieåpningen. I fjor var det bare en bortekamp hvor Liverpool klarte å holde nullen. I år startet man uten baklengs på utebane. Mye av æren for det tilfaller nettopp store Sami.

- Fra et defensivt synspunkt er det selvsagt et hovedmål å ikke slippe inn mål, så vi er fornøyd med det. Vi trenger å fokusere mer på bortekampene våre. Vi vet vi må forbedre disse. Vi virket solide og godt organiserte defensivt på lørdag, selv om det ikke gikk vår vei rent resultatmessig. Men dagen vil komme da vi vinner slike kamper, tror finnen.

- Det var skuffende at vi ikke tok alle poengene, ettersom vi skapte så mange store sjanser. Men kampen vil gi oss selvtllit, selv om det var mange skuffede fjes i garderoben etterpå, avslutter han.

Ungdommen får sjanse på reservelaget
Det er ventet at den ferske kvartetten Antonio Barragan, Godwin Antwi, Miquel Roque og Jack Hobbs slipper til i kveldens reservelagskamp mot Everton. Rafael Benitez nye satsing på unge kvalitetsspillere vil få sin første test.

- Vår speidere og trenere har tittet på dette området for oss, og i sommer har vi hentet inn noen ungdommer som skal spille på reservelaget, slår Benitez fast i dagens Liverpool Echo.

- Tanken er at vi skal ha et yngre reservelag i år, der ungdommen skal høste erfaringer. Det skal imidlertid ikke gå på bekostning av kvaliteten på laget. For å oppnå dette måtte vi hente inn nye spillere til reservelaget, forklarer han.

- For å forbedre stallen din er det viktig ikke bare å kjøpe inn spillere til førstelaget. Vi må ikke glemme reservene heller, i så måte. Dette handler om å gjøre det rette for fremtiden. Vi ønsker ikke å tape mange reservelagskamper fordi om vi bruker unge spillere, men om det skulle skje så vil de i alle fall ha tilegnet seg verdifull erfaring, slår han fast.