Crouch får ikke ta straffe i kveld

Steven Gerrard sier at Peter Crouch ikke får ta straffe i kveld. Det blir det Djibril Cisse eller han selv som gjør. Kapteinen mener dette er sesongens viktigste kamp så langt, og nå sikter han mot å løfte CL-trofeet på nytt.

Peter Crouch får ikke lov til å ta straffespark for Liverpool i kveld. Det slår kaptein Steven Gerrard fast.

- Dersom Djibril Cisse spiller i kveld, vil han ta straffesparket. Dersom ikke, vil jeg ta det, sier Gerrard bestemt.

- Manageren er streng når det gjelder straffespark, og hvem enn han sier at skal ta de, må gjøre det. Han fortalte Cisse at han skulle ta straffesparket på lørdag, men det var en situasjon der Peter ikke hadde gjort mål og han ønsket virkelig å ta det. Ingen ønsket å stå i hans vei, for han virket så selvsikker, avslører Gerrard.

- Han plukket opp ballen, og fortalte meg at han skulle ta den, og jeg hadde tro på at han ville score. Det er lett å si etterpå at han ikke skulle ha tatt den, men det ville ha vært best for han i ettertid.

- Når du ikke har gjort mål på en stund, kan du prøve litt for hardt. Straffesparket var en perfekte muligheten for Peter til å gjøre mål. Dessverre ble det ikke slik.

- Det positive er at han viser at han ikke mangler selvtillit. Han spiller bra og trener bra, og han er en flott person å ha på laget. Vi ønsker alle at han scorer snart, og når han får gjort sitt første mål vil flere helt sikkert følge. Scoringen vil nok komme når vi minst venter det. Han er kapabel til å skru en i hjørnet fra 25 meter.

- Vår viktigste kamp så langt
Kapteinen mener at kveldens kamp mot Betis blir lagets viktigste så langt denne sesongen.

- Vi vet av erfaring at ting kan snu fort i Champions League. Jeg mener at dette er vår viktigste kamp så langt denne sesongen. Vi har spilt noen viktige kamper allerede, men nå har vi en sjanse til å avansere i turneringen. Vi ønsker ikke å tape denne kampen, for så å måtte reise til Stamford Bridge og måtte kapre poeng derfra. Det vil bli vanskelig for oss.

- Vi ser ut til å ha funnet vinnerformelen i Europa, men vi vet at vi må jobbe hardt mot Betis. Det vil være farlig å gå til kampen og tenke på at vi bare trenger uavgjort. Vi må gå for seier, ikke bare for ett poeng.

- Formen vår i Europa er førsteklasses, og det skyldes at vi har gått til hver kamp med riktig innstilling. Vi har utviklet en fin vane der vi starter kampene i høyt tempo og setter motstanderne under press. Det må vi gjøre i kveld også. Jeg tror også lag viser oss større respekt, fordi vi er regjerende mestere.

- Det virker som om lagene er mindre eventyrlystne mot oss enn for noen år siden, og det gir oss muligheten til å kontrollere kampene. Jeg vet ikke hvordan Betis vil gå til kampen i kveld, når de vet at de må vinne. De har mange gode angrepsspillere. Det faktum at vi har mange spanjoler på laget, som vet mye om dem, vil tale i vår favør.

- Vi møter et lag som startet litt tregt, men som nå har vist sin beste form i turneringen. Det beviste de ved å slå Chelsea, og de vil ha mer selvtillit nå enn når vi møtte dem i Spania. De gjør det ikke så bra i ligaen, så deres beste sjanse til suksess denne sesongen ligger kanskje i europacupene.

- Vi må være forsiktige, men om vi går til kampen på samme måte som i Spania, og får vår tolvte mann med på laget, så tror jeg vi skal klare brasene. Jeg tror at vi også er i bedre form enn vi var under forrige kamp mot dem. De utenlandske spillerne våre ser ut til å ha mye mer selvtillit nå, og blir bedre hele tiden.

- Vil gjøre som Hughes
Steven Gerrard har satt seg som mål å gjøre som Emlyn Hughes, nemlig å løfte Champions League-trofeet som kaptein på et vinnende rødt lag to ganger. Han drømmer allerede om en vårkveld i Paris.

- Å vinne europacupen med Liverpool var det største øyeblikket i min karriere så langt. Men nå ønsker jeg å gjøre det igjen, slår han fast.

- Jeg satser på å gjøre som Emlyn Hughes, som er den eneste Liverpool-kapteinen som har løftet trofeet to ganger. Jeg har klart det en gang, men det er noe jeg satser på å oppleve igjen.

Hughes løftet som kjent trofeet som kaptein for Liverpool både i 1977 i Roma og året etter på Wembley.

- Det har vært både opp- og nedturer i min karriere, men jeg er stolt over hva jeg har oppnådd allerede i en alder av 25 år. Jeg satser på å vinne flere trofeer og oppnå mye, mye mer med Liverpool. Jeg håper å ha oppnådd dobbelt så mye når karrieren er over.