De røde håper på revansje

Liverpool innbyr i kveld til ny stor fotballfest foran et fullsatt Anfield, hvor man møter Bayer Leverkusen i Champions League. Tyskerne med problemer i midtforsvaret. Cudicini uaktuell til cupfinale.

Leverkusen med ”nytt” midtforsvar

Veteranen Jenz Nowotny pådro seg en alvorlig kneskade i siste kamp mot Nurnberg, og er sammen med midtstopperkollega Roque Junior uaktell til kveldens kamp.  Det betyr det sentrale forsvaret til Bayer Leverkusen trolig vil bistå av brasilianske Juan, og en fersk 20-åring med det klingende navnet Jan-Ingwer Callsen-Bracker. 

 

Situasjonen vil være annerledes for Liverpool, som vil ha Jamie Carragher og Sami Hyypiä på plass i midtforsvaret, de to spillerne for de helrøde som har spilt samtlige 540 minutter i Champions League denne sesongen.

Tyskerne har i tillegg den gode kroatiske midtbanespilleren Marko Babic ute med skade.

 

Laget som er på 4.plass så langt i denne sesongens Bundesliga har likevel bra med rutine å dra veksler på.  Spillere som keeperen Hans-Jörg Butt, Diego Placente, Bernt Scheider og Dimitar Berbatov spilte alle da man slo ut Liverpool i kvartfinalen i 2001/02 med 0-1 på Anfield og 4-2 i Leverkusen.  Bulgareren Berbatov var da blant målscorerne i returen.

 

Liverpool har spilt 14 ganger mot tysk motstander på Anfield, og de har aldri tapt.  11 seire og tre uavgjorte er den imponerende statistikken foran The Kop.

 

Avspark på Anfield er kl 20.45.  Kampen vil bli sendt direkte på Viasat Sport1, og i opptak på TV3.  Du kan følge alt som skjer her på liverpool.no, eller få alt det viktigste tilsendt via vår SMS-tjeneste.

 

 

Carlo Cudicini soner mot Liverpool
Chelsea har valgt å ikke appelere mot det røde kortet som keeper Carlo Cudicini fikk i siste minutt mot Newcastle i FA-Cupen på søndag.  Det betyr at Cudicini er suspendert til finalen i Carling Cup mot Liverpool førstkommende helg.  Italieneren er vanligvis reserve for Petr Cech, men er blitt brukt i Carling Cup og var lovet å få stå finalen av manager Jose Mourinho.