Diao om utlånet

Diao ønsker å bevise at han er god nok for engelsk fotball. Veteranene spiller Masters. Liverpool risikerer straff fra FIFA.

Salif Diao gikk nylig på utlån til Portsmouth for resten av sesongen, men senegaleseren avslører at han avslo tilbud både fra Italia og Spania for å vise at han er god nok for engelsk fotball.
- Gerard Houllier ville ikke ha brukt £5M på meg hvis han ikke følte at jeg hadde gode kvaliteter som midtbanespiller. Med spill i Premier League denne sesongen er jeg sikker på at folk vil få se den reelle Salif Diao. Mens det var interesse fra en rekke klubber i Spania og også Fiorentina i Italia, bestemte jeg meg for å vise at jeg kan være en suksess i dette landet. Mye tull har blitt sagt om meg de siste månedene, men nå har jeg forhåpentligvis en plattform å vise hva jeg eksakt kan gjøre.

- Skader har ikke hjulpet meg, enten da jeg var i Liverpool eller på lån i Birmingham mot slutten av forrige sesong. Selv under siste pre-season på Anfield, slo jeg opp leggskaden igjen, men jeg fikk til slutt spille i reservekampen mot Newcastle. Jeg kom gjennom 90 minutter i den kampen uhemmet.

- Det var første gang jeg fullførte en kamp siden jeg spilte mot Birmingham mot West Bromwich, men forhåpentligvis kan jeg fortsette å bygge opp formen og komme i diskusjon om en førstelagsplass. Jeg er i utgangspunktet i Portsmouth for et år, men jeg ønsker ikke å foreta spådommer om hva som kan eller ikke kan skje i framtiden, om jeg blir lenger eller returner til Liverpool.

- Det som er viktig er at jeg spiller regelmessig. Det er VM neste år, og jeg behøver å spille hver uke dersom jeg skal få spille for Senegal igjen.

Veteranene spiller Masters
Liverpool-legendene er i aksjon i Masters Football Grand Finale i MEN Arena i Manchester i dag. Tidligere spillere fra Middlesbrough, Manchester City, Liverpool, Celtic, Leicester, Aston Villa, Tottenham og tittelforsvarerne Chelsea kjemper om den prestisjefylte veterantittelen. Bilder fra turneringen vises på Sky Sports 1 kl. 18.00-21.00.

Liverpool risikerer straff fra FIFA
Liverpool og Leeds kan risikere høye bøter fra FIFA og utestengelse fra overgangsmarkedet i neste transfervindu hvis partene blir funnet skyldige i å ha brukt en ulisensiert agent for overgangen til Harry Kewell, melder en av Englands største tabloidaviser i dag.
- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker saken, sier en FIFA-talsmann.
Tidligere i år ble Arsenal bøtelagt £10000 og ilagt en betinget dom på to år fra å handle på transfermarkedet for en lignende sak for overgangen til Quincy Owusu Abeyie.