Didi blir på Anfield

Ifølge Rafael Benitez er det bare et tidspørsmål før Dietmar Hamann skriver under en ny kontrakt. Manageren berømmer Steve Finnan. Harry Kewell sliter fortsatt med skade. FA-Cup finale på en onsdag?

Hamann fortsetter i Liverpool

Dietmar Hamann er en av flere spillere hvis kontrakt løper ut etter denne sesongen, men både fra spilleren og klubben har det kommet signaler om at tyskeren vil forlenge sitt opphold på Merseyside.  Nå sier Rafael Benitez at han regner med at 31-åringen også spiller i helrødt neste sesong:  - Vi har snakket sammen, og Didi blir her neste sesong.  Rick Parry har snakket med hans agent og det kan gå i orden når som helst.  Slik jeg forstår det vil han bli her i minst en sesong til.  Jeg snakket med spilleren før han skulle i et møte med Rick Parry på fredag, slik at vi burde ha nyheter om hans kontrakt snart.

- Han hadde en meget god første halvdel av denne sesongen, og med hans erfaring og kvalitet forventer jeg at han vil ha en god andre halvdel også.

Det er ventet at Dietmar Hamann vil skrive under på en kontrakt som binder ham til Anfield for 2005/06, og med mulighet for utvidelse med ytterligere et år.

Hamann er tilgjengelig til dagens kamp mot Fulham, etter å ha stått over seieren mot Charlton p.g.a. suspensjon.  Over 70% av leserne på liverpool.no mener at Didi bør gå rett inn på laget igjen, og erstatte Igor Biscan som midtbaneanker bak Steven Gerrard.  Hvilke av disse to som spiller er sannsynligvis det eneste spørsmålet som Rafael Benitez grubler på foran.  Det at Hamann nå er nærme en kontrakt, mens lite tyder på at Biscan vil få noen forlenget avtale etter denne sommeren, kan bidra til at manageren umiddelbart forandrer på laget som leverte en god forestilling på The Valley.

Vladimir Smicer er igjen i troppen, men vil trolig begynne på benken.  Antonio Nunez er også aktuell igjen etter karantene, men en plass blant innbytterne er trolig også det beste spanjolen kan håpe på.  Harry Kewell og Josemi er fortsatt uaktuelle med skader.

Avspark Liverpool-Fulham er kl 16.00, og mens kampen går i opptak på Canal+ Sport kl 22.00 vil du få direkte oppdatering samt hurtige rapporter og spillervurdering her på liverpool.no.  Hvis du vil ha lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon taster du LFC LIVE START til 2180.

Kampen sendes for øvrig direkte på den franske kanalen TPS Star, som er mulig å få inn på disse breddegrader.

 

- Finnan blir bedre og bedre

En som helt sikkert vil starte i ettermiddag er Steve Finnan.  Mange forventet at iren ville få en vanskelig sesong med nyinnkjøpte Josemi som konkurrent på høyrebacken, men Liverpools nr.3 har vært involvert i 31 av Liverpools kamper denne sesongen og virker nå banker på laget.  Rafael Benitez er da også mange rosende ord å komme med på Finnans vegne:  - Jeg har ikke sett alle videoene fra kamper sist sesong, men jeg har snakket med mange som har fortalt meg at Steve spiller bedre nå.  Han ønsket å vite ved starten av sesongen om hans fremtid var her, siden han hadde fått noen gode tilbud.  Til slutt bestemte vi at vi ville ha ham her.  Det har vært en god avgjørelse både for ham og for oss.  Nå synes jeg at han har mer selvtillit og blir bedre hele tiden.  Jeg kan se at han er en god spiller, og jeg er meget fornøyd med ham.  En av hans beste kvaliteter er at han er smart, og hvis du er en intelligent spiller som analyser ting på banen da vil du forbedre deg fortere.

 

Kewell ennå ikke spilleklar

Litt overraskende var ikke Harry Kewell involvert med reservelaget denne uka, etter at Rafael Benitez tidligere sa at australieren igjen hadde begynt å trene for fullt med de andre på førstelaget.  På fredagens pressekonferanse sa Rafa at ”Kewell nærmer seg, men er ennå ikke spilleklar”.

Fra Australia er spillerens agent, den omstridte Bernie Mandic, sitert på at Kewell fortsatt sliter med å bli helt skadefri:  - Harry sliter litt, men klubben gjør alt den kan for at han skal bli helt frisk.  Røntgenbilder viser at det ikke er noe alvorlig, men til tross for at han gjør det han kan for øyeblikket greier han ganske enkelt ikke å bli helt kvitt sine plager.  Harry var desperat etter å bli klar til kampen mot Fulham, slik at han kunne bli aktuell for kampen mot Leverkusen.

 

Strid om dato for cupfinale

Sven-Göran Eriksson ønsker at hans spillere skal ha fire uker til å forberede seg på, dersom England som forventet kvalifiserer seg til sluttspillet i VM i 2006.  FA-Cup finalen for 2006 er lagt til lørdag 20.mai, på det nye Wembley, mens kampene i Tyskland starter 9.juni.  FIFA har uansett sagt at man ønsker alle nasjonale turneringer hos deltakerlandene til å bli avsluttet innen 14.mai.  Samtidig sier Premier League at det ikke blir aktuelt å starte sesongen en uke før planlagt.  FA vurderer derfor å måtte spille den tradisjonelle FA-Cup finalen i en midtuke, noe som helt sikkert vil skape sterke reaksjoner i landet hvor fotballens vugge stod.  Fra offisielt hold understreker man imidlertid at ingenting er blitt avgjort verken i den ene eller annen retning.