Didi konsentrerer seg om Liverpool

Dietmar Hamann ønsker ikke å være med på de neste privatlandskampene til Tyskland. Steven Gerrard med ankerrolle og rivalen som makker for England.

Nei til Tyskland
I et intervju med tyske medier sier Dietmar Hamann at han selv har ringt landslagsjef Jürgen Klinsmann og sagt at han ikke ønsker å bli vurdert til de neste privatlandskampene som arrangøren av VM-sluttspillet neste sommer skal spille.  Didi har begrunnet det med at det vil være bedre både for ham og landslaget at han kan konsentrere seg om å trene godt og kunne spille regelmessig for Liverpool.  32-åringen avviser at forfallet har noe med å gjøre at han i hjemlandet fikk kritikk etter den forrige privatlandskampen mot Nederland, da Hamann var tilbake for Tyskland etter at Klinsmann hadde valgt å ikke benytte ham i flere kamper.

Hamann sier at han ikke vil være aktuell for landslaget på denne siden av nyttår, men avviser at sluttspillet i juni og juli ikke betyr noe for ham:  - Et VM-sluttspill i mitt eget land er noe veldig stort og ikke noe jeg ønsker å gå glipp av.


Gerrard og Lampard sammen
Sist søndag scoret midtbanespillerne hvert sitt mål på Anfield, og gjorde det de kunne for å hindre at den andre skulle kunne dominere kampen.  I de neste dagene vil Steven Gerrard og Frank Lampard være partnere på Englands sentrale midtbane.  Man regner med at David Beckham vil være tilbake i sin posisjon på høyresiden og at to av de mest fremtredene spillerne i Premier League skal dele på oppgavene sentralt.  Hjemmekampene mot Østerrike og Polen, på lørdag og onsdag, vil avgjøre den videre skjebnen i VM for ”the land of hope and glory”.

- Det er rart, men Frank og jeg har prøvd å sparke skiten ut av hverandre den siste uka og nå må vi være bestevenner og forbedre vårt samarbeid i midten, sier Gerrard.  - Men det er ikke noe problem.  Liverpool mot Chelsea er store kamper og du vet at taklingene kommer susende og tempoet vil være høyt, men når du møtes etterpå er alt glemt.

- Det viktigste er at vi får poengne men det ville også ha vært fint om vi kunne underholde og betale tilbake fansen for det pinlige tapet i Belfast.  Jeg mener at vårt samarbeid i midten definitivt kan bli bedre.  Jeg har snakket med Frank om det og vi vil arbeide med dette og har tro på at det kan fungere.

- Jeg har en litt mer naturlig defensiv legning enn Frank, mens han tenker mer offensivt.  Det er slik det fungerer, men manageren ønsker at dersom den ene av oss tar et initiativ fremover skal den andre holde igjen.  I utgangspunktet vil jeg være den mest defensive.

- Det er vanskelig etter å spille fem eller seks kamper som offensiv midtbanespiller, som jeg har gjort i Liverpool, men jeg føler at jeg har evnen til å kunne omstille meg.