Dudek fristet av Benfica

Ifølge agenten til Jerzy Dudek vil polakken møte Liverpool neste uke for å få en avklaring om keeperens fremtid. Jan Mølby mener Daniel Agger er en god spiller.

Jerzy søker arbeidsgiver
Med et VM-sluttspill til sommeren, og i beste fall en benkplass i Liverpool slik det ser ut nå, er det ikke overraskende at Jerzy Dudek vurderer sin fremtid på Anfield før transfervinduet åpner igjen i januar.

En av klubbene som er blitt linket til 32-åringen er Benfica, som har keeperne Quim og José Moreira skadet og dessuten har en gammel kjenning i Ronald Koeman som trener.  Den nederlendske agenten Jan de Zeeuw prøver ikke å legge skjul på at et tilbud fra portugserne er noe man vil vurdere nøye, selv om Liverpool i en slik sak vil ha det siste ordet.

- Benfica er velkjente i Nederland siden deres trener er nederlandsk og de blir stadig vist på fjernsyn her.

- Benfica vil, selvfølgelig, være en interessant mulighet, ikke minst fordi Dudek spilte med Ronald Koeman i Feyenoord i 1996.  På den tiden sa Koeman at han var en utmerket keeper og at Feyenoord skulle holde på ham.  I tillegg spiller Benfica i Champions League og vil være et attraktivt alternativ for hvilken som helst spiller.

De Zeeuw kommer også med et dårlig skjult hint om at med spansk trenerstab regner man med at den spanske keeperen José Reina vil bli favorisert.

- Han har kontrakt i enda en sesong, men det er to ulike situasjoner i Liverpool.  Det er en spansk trend, hvor treneren er spansk og Reina også er spansk, men bak dem er det engelskmenn som foretrekker Dudek.  Liverpool har aldri sagt at de ikke regner med ham lenger, men til neste uke vil vi gå og snakke sammen med treneren og direktørene for å se hvilken fremtiden de ser for Dudek.

- Dersom Liverpool føler at de ikke behøver ham da er enhver mulighet åpen, men foreløpig ligger dette i Liverpools hender.  Jeg vet ikke hvor mye Liverpool vil forlange i overgangsum, men de vil trolig be om et ganske stort beløp.


Mølby anbefaler Agger
Til nettstedet LFChistory.net sier Jan Mølby at han mener Daniel Agger er en god midtstopper som har tatt steget opp til internasjonal fotball uten problemer.  Liverpools tidligere midtbanespiller sier imidlertid at forsvareren til Brøndby allerede har en solid prislapp.

- Daniel Agger er en god spiller i begynnelsen av 20-årene.  Han har kun spilt toppfotball i Danmark i 12 måneder.  Han er et stort talent og jeg har tro på ham.  Han spiller i den danske ligaen, men kan han spille på et høyere nivå?  Vel, han spiller for Danmark og det har ikke vært noe problem.

- Han er veldig rolig, venstrebeint, og god i lufta.  Han er ikke blant de hurtigste, men leser spillet godt.  Problemet er imidlertid at han allerede er veldig dyr.