Dudek står neppe mot England

Jerzy Dudek tror ikke han vokter buret for Polen mot England, men takker ja om han blir spurt om det. Steve Finnan vil lære av Chelsea.

Jerzy Dudek tviler på at han vokter buret for Polen i den viktige VM-kvalifiseringskampen mot England, på Old Trafford onsdag om en drøy uke.

- Slik jeg ser det nå, vil Artur Boruc starte kampen mot England. Liverpool ønsket egentlig ikke å slippe meg til landslagsoppdrag så tidlig etter skadeavbrekket, men jeg lovte dem å være fornuftig, uttaler Dudek til den polske avisen Gazeta Wyborcza.

Dudek har som kjent ennå ikke spilt en eneste kamp, etter at han skadet sin høyre albue stygt under trening tidlig i august.

- Men dersom den polske treneren, Pawel Janas, sier til meg: "Jerzy, du er førstevalget og du må stå i mål", kommer jeg ikke til å blånekte, medgir Liverpool-keeperen, og holder med det fortsatt døren åpen for at comebacket på landslaget vil komme før comebacket på klubblaget.

Finnan: - Vi må bli som Chelsea
Steve Finnan mener Liverpool må lære av sine overmenn i Chelsea, og satse på bastant forsvarsspill som en plattform for å vinne kampene. Iren mener at Chelsea er mestere til å unngå personlige feil i de bakre rekker, og at dette er egenskapen som skiller dem fra de øvrige lagene i Premier League.

- De straffet oss for feilene vi gjorde, fordi de har så mange kvalitetsspillere. Jeg antar vi må gi dem kredit for det. Vi mål lære av dem. Når vi får sjansen må vi straffe andre lag på samme måte som de gjorde med oss, mener høyrebacken.

- Jeg syntes faktisk vi spilte ganske bra til tider, men den første scoringen kom hele tiden til å bli viktig. Deres andre mål, like før pause, avgjorde trolig det hele, legger han til.

- Vi måtte da jage et resultat, og de kontret oss i senk. Når du ser på samtlige av målene deres, så kom de etter individuelle feil hos oss. Disse feilene må vi få en slutt på. Vi hadde ikke sluppet inn mange mål før på søndag. Derfor var det ekstra skuffende.

- Det er vanskelig å komme til hektene igjen, etter et slikt tap. Mange vil nå si at Chelsea allerede har vunnet ligaen, og at avstanden mellom dem og resten av lagene er for stor. De har vunnet åtte kamper på rad nå, mens vi ikke er i nærheten av en posisjon som gjør at vi kan prate om å vinne tittelen. Vårt mål blir å redusere forspranget så mye som vi kan, og så får vi se hva som skjer. Det blir tøft, men vi kan ikke gi helt opp heller. Resultatet på søndag var forferdelig, men det er jo vårt eneste tap i ligaen så langt.

- Manageren kunne se at vi var skuffet, men han fortalte oss at vi måtte glemme resultatet fortest mulig, fordi forskjellen på lagene ikke var så stor egentlig. Med vår posisjon i ligaen, etter å ha spilt fire uavgjorte kamper, var det tøft å få en slik smell i trynet. Vi har i det minste et par kamper til gode, og vi skal ut i ny hjemmekamp også neste gang. Å tape 4-1 var deprimerende for oss alle, og nå må vi vente et par uker på neste kamp, på grunn av landskampene som er terminfestet i denne og neste uke. Kanskje vil landskampene få oss til å glemme det som skjedde i helgen, undres en håpefull ire.