Dudek takker fansen for kvelden i Istanbul

Jerzy Dudek mener at Liverpools supportere må ta hovedæren for at de røde slo AC Milan i Istanbul. Ny dato for to reservelagskamper.

I en artikkel på liverpoolfc.tv i dag uttaler Jerzy Dudek at det var supporterne som vant Champions League-finalen i mai for Liverpool. Han takker fansen for støtten, og forteller om mange supportere som har kommet og takket han for de fantastiske redningene han gjorde denne mai-kvelden.

- Det er fantastisk å gå gjennom byen å bli gjenstand for all denne beundringen. Jeg tror faktisk jeg må oppholde meg mer i sentrum, for hver gang jeg kommer hjem derfra er jeg så glad, uttaler polakken.

I motsetning til mange andre fotballstjerner anser han altså ikke det å bli stoppet av supportere på gata som en pest og en plage.

- Mange tar opp temaer som Dudek-dansen og gelè-leggene. De spør om redningene mine i Istanbul, og atmosfæren på stadion. Men kanskje viktigst av alt, så snakker de om seg selv også. Det jeg husker best fra finalen er når supporterne begynte å synge You’ll Never Walk Alone i pausen, da vi lå under 3-0. Jeg er ikke i tvil om at vi vant kampen på grunn av disse supporterne. De løftet oss, og hjalp oss til å prestere, forteller Dudek.

- Supporterne hadde mye større tro på at dette ville gå bra i pausen enn jeg selv hadde. På det tidspunkt trodde jeg aldri dette skulle bli den største kvelden i mitt liv. Det som skjedde i andre omgang var helt utrolig. Mer som et mirkael, legger han til.

- Når du spiller fotball, må du være klar over at du først og fremst spiller for folket – for supporterne. Jeg vet ikke hvem som hadde det best etter straffekonkurransen – vi spillerne eller supporterne. Personlig mener jeg dette er den beste finalen noensinne, og jeg tviler på om det noen gang i historien vil bli en finale som kan matche denne. Når jeg tenker tilbake på kvelden i Istanbul, så er jeg selvfølgelig glad på mine egne og mine lagkameraters vegner, men jeg er først og fremst glad på supporternes vegner. De vil alltid følge klubben, og vil hele tiden ønske at vi vinner flere trofeer, avslutter den sympatiske polakken.

Flere reservelagskamper flyttet
Liverpool FC melder om to nye reservelagskamper som er flyttet. Hjemmekampen mot Manchester City flyttes fra tirsdag 1.november til onsdag 2.november. Kampen spilles på Racecourse Ground i Wrexham.

Bortekampen mot Birmingham City har også blitt flyttet, fra onsdag 23.november til tirsdag 22.november. Kampen går på St.Andrews.