Echo: Owen hadde ikke is i magen

Chris Bascombe mener Michael Owen kan takke dårlige rådgivere og svake nerver for at han ikke er Liverpool-spiller i dag. Liverpool-ledelsen ba Owen si offentlig nei til Newcastle, men Owen vendte det døve øret til.

Chris Bascombe i Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool verken hadde råd eller vilje til å bruke mer enn £12M på å hente Michael Owen tilbake fra Real Madrid. Real Madrid stod steilt på at dette ikke var nok, så lenge Newcastle hadde lagt £16M på bordet. Så dersom Liverpool i realiteten skulle ha en sjanse til å kjøpe Owen, måtte spilleren selv offentlig ha takket nei til Newcastle, og stått hardt på at han kun ønsket å spille for Liverpool.

Bascombe skriver at Liverpool-ledelsen skal være sjokkerte over at Owen valgte å gå til Newcastle, ettersom han klart hadde gitt uttrykk for at han ikke så på det som noe godt alternativ. Toppene på Anfield tror at dersom Owen hadde hatt mer is i magen, og nektet å gå til ”skjærene”, så ville Madrid-klubben ha gått med på å selge til Liverpool på deres premisser, i løpet av det neste døgnet.

Parallellen til Milan Baros sin overgang til Aston Villa er jo innlysende. Han nektet å gå til Lyon, og Liverpool endte opp med å måtte selge til Villa for £2M mindre enn hva de ville ha fått fra den franske klubben. Det samme var også tilfellet da Fernando Morientes kom til Liverpool fra Real Madrid. Også den gangen la Newcastle inn et høyere bud. De røde hadde håpet at Owen skulle være like sta som Baros og Morientes, men det viste han seg altså ikke å være.

Owen hadde ikke nok is i magen, i følge Bascombe, og ettersom timeglasset var i ferd med å renne ut vokste spillerens desperasjon. Han skal ha blitt fortalt av Real Madrid at det ikke var noen sjanse for at han skulle få gå til Liverpool på de rødes premisser, og dersom han ikke gikk til Newcastle, ville han befinne seg på sidelinja i alle fall frem til januar. Med neste års VM i tankene, satte han derfor til slutt sin landslagskarriere fremfor en retur til Liverpool.

Bascombe mener at Owen rett og slett undergravde Liverpools planer ved å fortsette å pleie kontakten med Newcastle. Etter å ha lyttet til det journalisten kaller noen ”forferdelige råd", ble han til og med filmet mens han var i kontakt med Newcastle.

Bascombe avslører også at Owen skal ha angret på møtet med Newcastle allerede tirsdag morgen, og skal da ha hatt flere telefonsamtaler med Anfield-ledelsen. Men i motsetning til i Gerrard-saken, hadde Liverpool denne gangen ingen trumfkort som kunne berolige spilleren, og få han til å foreta en helomvending. Liverpool ønsket at han skulle si tvert nei til Newcastle, slik at de kunne begynne å forhandle med Real Madrid. Hele Liverpools forhandlingstaktikk var basert på at Newcastle var ute av bildet, skriver Bascombe.

Real Madrid nektet å forhandle med de røde så lenge de ikke matchet Newcastles £16M bud. Låneavtalen Anfield-klubben egentlig ønsket var uakseptabel for Madrid-klubben. Dersom Owen hadde sagt tvert nei til Newcastle, ville Liverpool plutselig ha vært i førersetet i forhandlingene. Bascombe mener derfor at Owen har seg selv å takke for at han endte opp i nord-øst.

Det var ingen klausuler i kontrakten Owen hadde blitt enig med Liverpool om, og de personlige betingelsene var aldri noe problem, avslører journalisten. Et vanskelig forhandlingsklima med Real Madrid var hele tiden tuen som truet med å få lasset til å velte. Når Owen fikk beskjed fra Liverpool om å si offentlig nei til Newcastle, rådet spillerens rådgiver, Tony Stephens, heller Owen til å dra til nord-øst. Bascombe mener at kun Real Madrid sitter igjen som vinnere etter denne transfersagaen, der Newcastle har betalt langt mer enn spilleren synes å være verdt i dagens marked. Og om et års tid kan Owen forlate St. James’ Park for en sum som ligger i den regionen Liverpool nå var villig til å betale Real Madrid.