Essien toner ned alvoret av Hamann-taklinga

Chelsea-spilleren antyder at slike taklinger hører hjemme i fotballen. Arsenal-spiller månedens spiller. Mål av Robbie Foy.

- Fotball er en mannfolksport som utøves med kraft og makt. Dette er ikke ballett, sier Chelseas Michael Essien.

I en samtale med BBC snakker han ut om taklinga av Dietmar Hamann i Liverpools siste mesterligamøte med Chelsea. Ikke alt han sier tyder på at han forstår alvoret.

Riktignok gjentar 23-åringen at han ikke forsøkte å skade Dietmar Hamann med vilje. Og selv om han nylig sto bak en lignende takling av Boltons Tal Ben Haim, bedyrer han at han ikke er noen stygg spiller.

- Jeg er ikke en sånn type som forsøker å brekke folks bein med vilje. At folk tror det, er verre enn en eventuell sanksjon, sier midtbanespilleren, som i sin tid var linket til Liverpool.

Men samtidig synes han ikke helt å ha forstått at han var heldig som slapp unna en umiddelbar straffereaksjon fra dommer Herbert Fandel.

- Dommeren forsto at jeg ikke gikk inn for å skade motspilleren. Det er årsaken til at han ikke straffet meg, slik mange andre mener han burde ha gjort, sier Essien, som i ettertid har ringt og beklaget overfor Hamann.

Lørdag bestemte UEFA seg for å se nærmere på situasjonen, så Essien kan fortsatt bli utestengt fra flere kamper. Det forstår han heller ikke helt.

- Jeg er uenig i at kamper skal kunne bedømmes på nytt etter at de er over. Det skaper bare mer kontrovers, sier han, og har ifølge BBC støtte fra Chelsea-manager Jose Mourinho på det punktet.



Arsenal-spiller månedens spiller
Etter at Rafael Benitez ble kåret til månedens manager i novmber, håpet mange at en av Liverpools spillere ville følge etter som månedens spiller.

Men den gang ei. Månedens spiller i november heter Robin van Persie og spiller for Arsenal.

Mål av Robbie Foy
Et mål av utlånte Robbie Foy sikret fortjent utligning og uavgjort for Wrexham i deres møte med Notts County i går.

Foy kom inn om innbytter i det 85. minutt, og scoret altså målet sitt rett før slutt.