Evans tror ikke Liverpool vinner ligaen

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans tror ikke de røde har sjanse til å gå til topps i den hjemlige serien i 2005/2006. Nunez bekrefter overgang. Carra best. Mange vedder på Liverpool v Everton.

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans sier i et lengre intervju med nettstedet til League Managers Association i dag at han ikke tror Liverpool strekker til i kampen om ligamesterskapet i år heller.

- Skal jeg være realistisk tror jeg ikke Liverpool vinner ligaen ved denne korsveien heller. De endte så mange poeng bak Chelsea i fjor, og London-klubben var helt fantastiske.  Liverpool var alt for ustabile, men vi må gi Rafa en sjanse til å vise at han kan snu trenden i ligaen. Han har bare vært 12 måneder i jobben, og Premier League er veldig ulik La Liga. Det er forskjellige ting han må lære, og det tror jeg han er rette mannen til å klare. Dersom Liverpool skulle vinne ligaen i år, så ville det være en utrolig framgang, spesielt når det gjelder stabilitet. Det ville også kreve at de tre beste klubbene i fjor, Chelsea, Arsenal og Manchester United, ble svakere.

Jamie Carragher var trolig Liverpools beste og jevneste spiller i fjor, og dette har ikke gått ubemerket hen hos ex-manageren: - Han var helt fantastisk. Han har vist hva han betyr for Liverpool over flere år nå. Han er stabiliteten selv, og Eriksson har et stort valgproblem når han skal plukke midtstopperne til landslaget. Jamie er ikke spilleren som er mest i rampelyset, men får han 2-3 kamper på landslaget kommer de aldri til å utelate han igjen. Han har selvtillit, og han er i en fotballspillers beste alder. Han vet hvordan han skal organisere et forsvar, og hans spill de siste 3-4 sesongene har vært helt utrolig.

På spørsmål om han er overrasket over at det antydes at Steven Gerrard vil bli hvilt mer denne sesongen, svarer Evans: - Det overrasker meg noe ja, for Steven er typen som alltid ønsker å spille. Han har slitt med noen skadeproblemer opp gjennom årene, men de siste par årene har han spilt mesteparten av kampene. Jeg mener han er en spiller som blir bedre av å spille uke ut og uke inn, men det blir som kjent en lang sesong for Liverpool med disse kvalifiseringskampene, så jeg antar det er en dyd av nødvendighet å hvile spillerne av og til.

Evans kommenterer også situasjonen til sin tidligere elev Michael Owen i Madrid. – Jeg tror Michael er veldig deprimert over situasjonen sin i Spania. Han er en spiller som ønsker å spille i alle kamper. Det handler ikke om penger eller andre ting for han. Alt han vil er å spille kamper. Det er det han liker best. Å slite benken så mye som han har gjort, og bare få sporadiske innhopp, vil drive han til vanvidd i lengden. Han er en spillertype som spiller på seg selvtillit. Han scoringsrate i Spania er god, og fansen elsker han. Men dersom ikke Michael får mer spilletid denne sesongen, vil han bli urolig. Det er heller ikke riktig at gode fotballspillere skal sitte på innbytterbenken.

Om ikke Liverpool vil ha Owen tilbake, tror faktisk Evans det er mulig for Owen å prøve seg hos Manchester United, som han har vært linket til i sommer, trass i fortiden i Liverpool. – Michael var lojal i 10 år mot Liverpool, og spilte også for klubben i 5 år før det som skolegutt. Når Real Madrid banker på døra, må du bare takke ja. Det er trolig den mest berømte klubben på kloden. Dersom han nå ønsker å spille i Premier League igjen, vil han ønske å spille for en toppklubb, og Manchester United er jo en av dem. Fansen vil ikke like det, men jeg tror likevel de vil ha forståelse for det. Jeg skulle ønske han kom tilbake og spilte for Liverpool, men det ser ikke ut til å være på klubbens agenda.

Nunez bekrefter at han vil skrive under
Antonio Nunez har i dag bekreftet at han kommer til å skrive under en treårskontrakt med Celta Vigo.
- Vi har blitt enige, og nå gjenstår det bare å signere kontrakten, uttalte 26-åringen til Radio Marca i dag. Spanjolen klarte aldri å markere seg på Anfield, etter at han pådro seg en alvorlig kneskade allerede på sin første trening i fjor sommer. Han måtte vente helt til november på sin debut for de røde, og slet med å gjøre seg bemerket etter dette.

Carra ”banens beste”
Brukerne av liverpoolfc.tv har stemt fram Jamie Carragher som Liverpools beste spiller mot Kaunas. På de neste plassene fulgte Xabi Alonso, Djibril Cisse, Steven Gerrard og Boudewijn Zenden.

Folk satser villig penger på Liverpool v Everton
Konspirasjonsteoriene har god grobunn på Merseyside i dag, og det merker også bookmakerne. Mange er overbevist om at UEFA vil fikse morgendagens trekning i 3.kvalifisernde runde til Champions League, slik at England bare får fire lag med i gruppespillet, og de er villige til å sette store penger på at dette stemmer.

Talsmann for bookmakerselskapet William Hill, Rupert Adams, har følgende kommentar til det som nå skjer: Statistikken tilsier at det er en femtendedels sjanse for at Liverpool skal trekke Everton, og oddsen burde således være 15/1. Men med de pengesummene som er satt på at dette skal skje i dag, har vi sett oss nødt til å kutte oddsen til 10/1. Vi kommer nå til å følge trekningen i morgen med stor interesse.