Everton vurderer Baros

Den blå naboen skal ha Milan Baros øverst på sin ønskeliste for en ny spiss. Jorge Andrade kan være midtstopperen Rafa leter etter. Steven Gerrard trolig ute i kveldens returkamp på Anfield.

Milan er etterspurt
Rafael Benitez bekreftet på gårsdagens pressekonferanse at flere klubber er interessert i å kjøpe Milan Baros, etter at tyske Schalke nylig trakk seg ut av den diskusjonen da det ble klart at Liverpool ikke ville være interessert i et utlån og har en salgspris på £7M.  Dagens engelske aviser slår fast at Everton nå er en av klubbene som vurderer et bud for tsjekkeren.

Til tross for at Rafa har uttalt at de røde ikke prøver å selge Baros er det liten tvil om at man ønsker å innkassere verdifulle midler for en spiller med en bra markedsverdi og i en posisjon hvor Liverpool er solid dekket.  Det viser også det at tsjekkeren ikke er benyttet under kvalifiseringskampene til Champions League og vil dermed være tilgjengelig i Europa for en kjøper som skal spille i Mesterliga eller UEFA-Cup.

Everton skal ha gjort mislykkede forsøk på å sikre seg spisser som Mikael Forssell, Craig Bellamy og Andy Johnson, og Baros kan nå altså være det siste målet.  De blå vil i så fall ønske en hurtig avgjørelse i forkant av klubbens kvalifiseringskamper mot Villarreal.  Everton vil uansett være garantert spill ute i Europa neste sesong, selv om toppscoreren fra Euro 2004 nok aller helst ville ha valgt en klubb som var klar for gruppespillet i Champions League.  Ifølge agenten til Milan Baros, Pavel Paska, kan en løsning være like rundt hjørnet:  - Liverpool vil ha det siste ordet, men jeg forventer at overgangen til Milan snart vil være sluttført.

Sist Liverpool solgte en spiller til Everton var da Gary Ablett tok turen over Stanley Park for £750.000 i 1992.

Andrade i søkelyset
Rafael Benitez gjorde det i går helt klart at Liverpools førsteprioritet på transfermarkedet er å hente inn en ny midtstopper.  Etter at Gabriel Milito skrev under ny kontrakt med Real Zaragoza har Jorge Andrade hos Deportivo La Coruna vært den det har blitt snakket mest om angående en mulig overgang til Anfield.  Deportivo har benyttet den hurtige 27-åringen under årets Intertoto, i håp om å kvalifisere seg til UEFA-Cupen den veien etter en skuffende fjorårsesong, og Rafa antydet at portugiseren kan være øverst på hans ønskeliste da han nevnte på gårsdagens pressekonferanse at:  - Det beste vil være om spilleren er tilgjengelig i Europa, men vi kan også håndtere det hvis så ikke er tilfelle.  Manageren uttalte da også at man ville være tålmodig i søken etter den rette spilleren og at dette ikke var et umiddelbart problem, men at man ville behøve en forsterkning da det ikke ville være aktuelt at Carragher og Hyypiä spilte alle kampene den kommende sesongen.

Retur mot Kaunas
Steven Gerrard har scoret seks mål så langt i kvalifiseringen til Champions League, men spiller neppe returkampen mot Kaunas i kveld p.g.a. en lett skade.  Med 3-1 i kofferten fra det første oppgjøret i Litauen er det ventet at Rafael Benitez vil gjøre flere forandringer på laget.  Peter Crouch og Muhamed Sissoko er ventet å spille sine første kamper i helrødt foran The Kop.  Milan Baros og Jerzy Dudek vil ikke bli benyttet, da man ikke ønsker å gjøre spillerne cup-tied i Europa for potensielle kjøpere.