Fantastisk Alonso comeback

Rafael Benitez berømmer Xabi Alonso, en av heltene i Torino. Liverpool likt med Manchester United. Tribuneopptøyer, men ingen meldinger om alvorlige skader. Reservelagskamp i kveld.

Xabi i 90 minutter

Det var mange slitne ben etter at Liverpool hadde kneblet Juventus på eget gress, og kun tillatt hjemmegiganten to sjanser gjennom hele kampen.  Uten Steven Gerrard og Dietmar Hamann valgte Rafael Benitez å starte med Xabi Alonso ved siden av Igor Biscan på den sentrale midtbanen.  Utrolig nok fullførte spanjolene 90 minutter til tross for at en omgang med reservelagsfotball var det han hadde av matchtrening etter å ha brukket ankelen 1.januar.  Manager Rafael Benitez var imidlertid ikke overrasket over at 23-åringen stod distansen:  - Det var flott å se Xabi Alonso tilbake på banen, i likhet med Djibril Cissé.  De er begge fine spillere og viktige for oss.

 

- Det var viktig at vi kunne benytte Xabi når Steven Gerrard ikke var frisk.  Han er slik en god pasningspiller, han er veldig klok, og han kan også takle.  Han har ikke spilt siden nyttår, men jeg hadde ingen bekymring for hans kondisjon, bare om han kunne holde tempoet oppe.  Da han ble sliten i andre omgang viste han imidlertid hvor smart han er med sitt posisjonspill og ballfordeling.

 

 

Liverpool nr.5 i Europa

I og med 0-0 på Delle Alpi og avansement til semifinalen, rykket Liverpool opp til 5.plass på rankingen til UEFA, med samme poengsum som Manchester United.  Rankingen er basert på resultater i E-Cupene over de fem siste år.  Det er bare AC Milan og Newcastle som har sanket flere poeng i Europa denne sesongen.  Italienerne er også det eneste gjenværende laget som ligger foran de røde.

 

Dette er de åtte første på listen:  Real Madrid 131.285, Valencia 123.285, Barcelona 117.285, Milan 116.861, Liverpool 110.581, Manchester U 110.581, Inter 100.861, Bayern München 97.166.

 

 

Bråk i Torino

Kampen mellom Juventus og Liverpool ble også preget av opptøyer, både på og utenfor stadion, men det er ikke meldt om noen alvorlige skader.  Volden startet allerede lenge før kampen begynte, da omtrent 50 italienere bl.a. satte fyr på to biler og kom i klammeri med politiet.  Ti minutter før avspark begynte supporterne til Juventus å bombardere Liverpools tribuneseksjon med gjenstander.  Først og fremst plastflasker, men også større ting som f.eks stolseter.  Det var ingen tvil om at det var hjemmefansen som startet det hele og var mest aggressive, selv om det etter hvert ble kastet tilbake gjenstander fra de tilreisende fra Merseyside.  Øyenvitner kunne fortelle at politiet gjorde svært lite i forhold til de som kastet gjenstander.  Det mest alvorlige inne på arenaen skjedde da kampen var over, og flere såkalte ”bengalske lys” ble skutt inn blant Liverpools supportere.  To legeteam var raskt på plass for å behandle det som var av skader, men heldigvis synes ingen å ha blitt utsatt for noe alvorlig.

 

 

Reservene til Sunderland

I kjølvannet av at førstelagstroppen er på vei tilbake etter en stor kveld i Italia, skal reservelaget i kveld spille kamp i Sunderland.  Det sier seg selv at de elleve som Hugh McAuley disponerer fra start vil ha et ungdommelig preg med så mange spillere opptatt med Champions League.  En lagoppstilling vil bli lagt ut senere.