Fiasko på transfermarkedet

Det er dagen derpå i Liverpool, etter gårsdagens transferfiasko. Benfica forlangte plutselig det dobbelte av det de røde opprinnelig hadde tenkt å gi for Simao, og noen ny midtstopper kom heller aldri til Anfield.

Det er dagen derpå i Liverpool-leiren i dag, etter gårsdagens fiasko på transferfronten. Klubbledelsen trodde de var i ferd med å sikre seg både Michael Owen og Simao Sabrosa, bare for å se begge avtalene falle i fisk.

Liverpool hadde opprinnelig håpet å sikre seg portugiseren Sabrosa for £7M, men hadde i følge Liverpool Daily Post blitt enig med Benifca om en kompromissløsning lydende på £10M da spilleren gjennnomførte en vellykket medisinsk test og ble enig om sine personlige betingelser i går formiddag. Men i ellevte time snudde Benfica på hælen, og forlangte plutselig £13.6M for spilleren. En slik utpressingspolitikk i siste sekund ga ikke Liverpool etter for, og dermed måtte Simao returnere til Portugal med uforettet sak.

Det fremstår nå som klart at Benfica ikke aktet å miste sin høyreving uten sjanse til å erstatte han rett før transferdeadline, og Rafael Benitez har god grunn til å føle seg rundlurt av portugiserne i dag. Avtalen var nemlig så godt som i boks, da Benfica plutselig forlangte nærmere dobbelt så mye (£13.6) som Liverpool i utgangspunktet var villige til å gi (£7M) for spilleren.

- Denne avgjørelsen er det Benfica som har tatt. Ethvert tilbud fra regjerende Champions League mester er enormt for enhver spiller. En overgang til Liverpool var det beste som kunne skje meg nå, men nå må jeg bare returnere til Portugal og gi 100% for Benfica, og forsøke å vinne ligaen der, samt VM med Portugal i Tyskland neste sommer, uttalte en tydelig skuffet Simao i går kveld.

Fiasko på transfermarkedet
Det ble dermed en total fiasko på transfermarkedet for Liverpool i dagene før transfervinduet stengte. Rafael Benitez klarte aldri å få tak i den høyrevingen og den midtstopperen han ønsket seg. En avtale for Parma-stopper Daniele Bonera kom aldri lenger enn til tegnebrettet, mens Nolberto Solano også forsvant i dragsuget, da Newcastle hentet han tilbake til Tyneside.

Xavier til Boro
Tidligere Liverpool-forsvarer Abel Xavier skrev under på en kontrakt ut sesongen med Middlesbrough like før transferdeadline. Den 32 år gamle portugiseren er ment å erstatte Michael Reiziger, som har gått til PSV Eindhoven. Xavier kommer gratis til Teeside, etter å ha blitt frigitt av Roma i sommer.