FIFA straffer ikke Liverpool

FIFA kommer ikke til å straffe Liverpool eller Harry Kewell etter overgangen fra Leeds til Liverpool. Det kan imidlertid FA komme til å gjøre. Gerrard kjente ingenting til skaden. King og Huddlestone tilbake for Spurs.

FIFA har bestemt seg for ikke å etterforske omstendighetene rundt Harry Kewells overgang fra Leeds til Liverpool videre. De har kommet fram til at saken ligger utenfor deres ansvarsområde, og har sendt saken tilbake til FA fordi det dreier seg om en overgang innenfor Englands landegrenser. De vil derfor ikke ilegge verken Liverpool, Leeds eller Kewell selv noen form for straff.

Allerede for et år siden oversendte FA sakens dokumenter til FIFA, ettersom det hersket tvil rundt den ulisensierte agenten Bernie Mandic sin rolle i overgangen, som fant sted i juli 2003. FA mente saken hadde en internasjonal dimensjon, og slo fast at det var opp til FIFA å ilegge eventuelle sanksjoner dersom de fant brudd på overgangsreglementet.

FA skal være veldig skuffet over at FIFA nå ikke vil ta stilling til saken, og det først 13 måneder etter at dokumentene ble oversendt. De vil nå imidlertid vurdere om de skal fremme sanksjoner mot Leeds og Liverpool under sitt eget reglement.

- Som en følge av FIFAS beslutning om å sende saken tilbake til oss, vil vi nå gå gjennom saken på nytt og vurdere eventuelle straffereaksjoner ut fra vårt eget reglement. Dette vil vi nå gjøre til en hastesak, heter det i en pressemelding fra FA i dag.

Gerrard kjente ingenting til skaden
- Jeg ble spurt om å spille i tre forskjellige posisjoner i løpet av kampen, og det tar tid bare å bli vant med en posisjon. Men kampen var vel i realiteten allerede vunnet da dette skjedde.

Slik forklarer Steven Gerrard sin noe bleke innsats for England mot Wales i helgen, og Liverpool-kapteinen retter dermed indirekte kritikk mot landslagssjef Sven Göran Eriksson for å rokkere for mye på posisjonene under spillets gang.

Scouseren hadde bare trent to ganger på tolv dager før han ble kastet til ulvene mot waliserne, og Eriksson valgte ikke å ta han av banen før knappe sju minutter gjenstod.

- Jeg ble tatt av banen fordi jeg begynte å bli litt trøtt. Jeg har ikke trent mye i løpet av de siste to ukene, men jeg kjente ingenting til skaden, slår han fast.

Gerrard mener at seieren aldri var truet etter at England tok ledelsen ved Joe Cole, og karakteriserer kampen som en klar forbedring fra privatlandskampen mot Danmark.

- I Danmark ble vi oversprunget og utspilt etter alle kunstens regler, men mot Wales kunne vi komfortabelt kontrollere kampen. Det hadde vært fint om vi hadde vunnet med mer overbevisende sifre, men de tre poengene og det faktum at vi holdt nullen var viktigst. Vi fikk endelig Danmark-kampen ut av systemet. Jeg syntes aldri Wales var inne i kampen, og vi burde ha ledet 2-0 ved pause. Når du leder med bare ett mål, blir det alltid litt nervøst mot slutten, men jeg følte aldri at seieren var truet.

- Nå får vi se hvordan manageren ønsker at vi skal spille mot Nord-Irland på onsdag, men jeg syntes 4-5-1 systemet fungerte bra mot waliserne. Michael Owen er tilgjengelig igjen etter suspensjonen, så det blir interessant å se hvem som spiller og hvilken formasjon vi vil benytte. Nord-Irland vil være kompakte bakover, og gjøre livet surt for oss. Klarer vi å få ett mål, kan det imidlertid komme flere, avslutter Gerrard.

King og Huddlestone tilbake for Spurs
Liverpools neste motstander i ligaen, Tottenham, har mottatt gode nyheter på skadefronten i dag. Forsvarerne Ledley King og Tom Huddlestone håper nemlig å være spilleklare til møtet med de røde på White Hart Lane.

King har slitt med en lyskeskade, og har ennå til gode å spille for Tottenham i år. Midtstopperen skal nå gjøre raske fremskritt i treningsarbeidet, og regner seg selv for å være i rute til Liverpool-kampen.

Huddlestone er erklært skadefri, og er tilbake i full trening etter en kneskade. Han håper nå å gjøre sin debut for klubben etter overgangen fra Derby County i sommer.

Calliste for Wales
I vår omtale av ukens landskamper tidligere i dag, hadde vi uteglemt unggutten Ramon Calliste, som er med i Wales U-21 sin tropp til møtet med Polen i morgen kveld. Liverpools reservelagsangriper var ikke aktuell for Wales sitt møte med England på fredag, grunnet suspensjon. En kamp Wales forøvrig tapte hele 4-0.