Figo vil til Liverpool

Den portugisiske superstjernen Luis Figo ønsker å forlate Real Madrid til fordel for Liverpool. Zenden fortsatt aktuell. Heder for Rafa og Pako. Tause om Japan-tur. Owen-spekulasjoner. Lunkne til Guti. Hysén hyller Riise. Emre til Premier League?

Ifølge Chris Bascombe i Liverpool Echo vurderer Liverpool å hente Real Madrids superstjerne Luis Figo til Anfield. Portugiseren selv har nå gått ut og fridd til de røde, i håp om å få sving på sin karriere igjen.

 

Liverpool-manager Rafael Benitez skal imidlertid ikke være helt overbevist om at 32-åringen er det klubben trenger for å kunne kjempe om ligatittelen. Figos representant skal imidlertid ha tatt kontakt med Liverpool FC etter at midtbanespilleren ble fortalt at han ikke hadde noen fremtid på Santiago Bernabeu. 

 

Det er hevet over tvil at Figo selv er svært interessert i en overgang til Premier League og Liverpool, men Benitez har nok så langt ikke vært så entusiastisk for tanken som porutgiseren nok hadde håpet på. Figo skal for øvrig også ha vært i samtaler med Marseille.

 

Portugiseren vil utvilsomt bli en dyr mann for Liverpool, selv om det ikke vil være snakk om å betale noen overgangssum til Real Madrid. Den høye lønnen superstjernen krever er utvilsomt et av Liverpools største ankepunkter. Ifølge Bascombe skal også Benitez være i tvil om spilleren er sulten nok på suksess, og om han vil gjøre seg tilstrekkelig bemerket i England ettersom spillerens karriere utvilsomt er på hell.

 

Liverpool ønsker å kjøpe en høyreving i løpet av sommeren, men Figo er bare en av flere muligheter i så måte. Figo selv uttaler følgende: - Jeg har vært linket både til Liverpool og Manchester United, og nesten alle spillere vil ønske å spille for disse klubbene. Jeg er ikke annerledes.

 

- Jeg har alltid sett på Premier League som en liga hvor jeg ville like å spille en dag, og det har ikke forandret seg. Men jeg har en familie å tenke på også, så det er viktig at en avtale også er økonomisk riktig. Den engelske ligaen har blitt veldig mye bedre de siste årene, og mange av verdens beste spillere spiller her. Fotballen i England er veldig forskjellig fra den i Spania, men jeg er sikker på at jeg er i stand til å omstille meg.

 

Zenden fortsatt aktuell

I følge Liverpool Echo fortsetter også Liverpool samtalene med nederlandske Boudewijn Zenden. Spilleren er som kjent tilgjengelig på free transfer fra Middlesbrough.  Men avtalene som skal være nærmest fullførelse er den mye omtalte overgangen til keeper Jose Reina fra Villareal for £6M, samt en overgang for Albacetes 20 år gamle ving Mark Gonzales. Sistnevnte vil trolig først dreie seg om et års låneavtale, ettersom spilleren skal gjennom en rekonvalesens for en korsbåndskade. Liverpool ønsker således ikke å inngå noen langtidskontrakt før man ser utfallet av kneskaden.

 

Echo skriver også at Benitez vil gjøre enda et forsøk på å hente Peter Crouch fra Southampton denne uken. Representanter for Liverpool skal privat ha bekreftet at de allerede har fått avslått et bud på £5M. Dersom Southampton står på at de fortsatt skal ha £7M for spilleren, vil trolig Benitez se seg om etter andre alternativer.

 

Heder og ære for Benitez og Ayesteran

Liverpool Echo skriver for øvrig også i dag at Rafael Benitez og hans assistent Pako Ayesteran vil bli æret av den spanske regionen Extremadura. Duoen vil bli tildelt en utmerkelse som ”Spesielle ambassadører” for regionen hvor de begge begynte sine trenerkarrierer.

 

Ingen kommentar vedrørende Japan-tur

Liverpool Echo skrev lørdag at Liverpool trolig kom til å trekke seg fra VM for klubblag i Japan i desember på grunn av et anstrengt kampprogram. Tidligere i dag insisterte FIFA-president Sepp Blatter på at de røde var forpliktet til å stille i turneringen.

 

- Vi har ikke kommet med noen meningsytring vedrørende vår deltagelse ennå. Vi har ennå ikke mottatt noen offisiell innbydelse til turneringen, og vi kan ikke vurdere saken før det skjer, uttaler Rick Parry noe kryptisk til Liverpool Echo i dag.

 

Owen-spekulasjoner

Det spekuleres iherdig omkring Michael Owens fremtid i Real Madrid om dagen. Spilleren selv uttaler i dag at han kan bli tvunget til å forlate klubben om hans tjenester ikke er ønsket lenger.

 

- Dersom klubben forteller at de ikke trenger meg lenger, så må jeg dra herfra. Jeg vet hvordan dette gamet fungerer. Et år uten tittel her, er uakseptabelt. Presidenten, Florentino Perez, og managerstaben vil bestemme hvilke spillere som kommer og går, uttaler den tidligere Liverpool-stjernen.

 

Owen har blitt linket både til Arsenal, Manchester United, Chelsea og Newcastle, men Liverpool skal som kjent ha forkjøpsrett på spilleren.

 

Rafa lunken til Guti

Rafael Benitez skal i dag ha tonet ned rapporter som linker Liverpool til Real Madrids Guti. Spansk presse har de siste dagene antydet at Liverpool ønsker å hente spilleren, og Madrid-klubben skal være villig til å la Guti gå. Benitez innrømmer i dag overfor spanske medier at man er klar over denne situasjonen, men avviste at Liverpool kom til å hente spilleren. Begrunnelsen som Rafa ga var den høye prisen som Real Madrid vil forlange.

 

- Det er mange spillere hos Real Madrid vi er klar over, men vi har en begrenset økonomi. Det er spillere som ikke får forlate Madrid, og det er andre spillere som vi ikke vil ha. Men pressen linker de til oss uansett, uttaler Benitez.

 

Hysén hyller Riise

Tidligere Liverpool-stopper Glenn Hysén er stor fan av John Arne Riise. -Han spiller aldri en dårlig kamp, sier svensken.


Glenn Hysén ble seriemester med Liverpool i 1990. Etter en lang karriere som midtstopper jobber Hysén i dag som ekspertkommentator i Viasat/TV3.

-Riise har aldri vært bedre, en ”ruskigt” bra spiller med enorm vilje. Han gir aldri opp, skryter svensken overfor NTB.


Hysén er i full gang med innspillingen av en ny TV-serie. Han har påtatt seg rollen som fotballtrener i en såpeserie.


-Riise er en utmerket spiller for Liverpool. Ved siden av Jamie Carragher og Steven Gerrard er han best i klubben, sier Hysén videre.

 

Inter vil la Emre

Inter Milan har i dag bekreftet at de vurderer å la den tyrkiske midtbanespilleren Emre gå til en klubb i Premier League i sommer. De skal ha fått konkrete tilbud på 24-åringen fra to ikke navngitte engelske klubber. Både Newcastle, Liverpool, Manchester United og Arsenal har alle blitt linket til spilleren.