Finaleplass viktig for klubbens fremtid

LFC tilbake i Europatoppen gir økte inntekter og flere muligheter på transfermarkedet. Stolt manager. Viktig sommer i vente. Rafa ut mot Mourinho. Det var scoring, sier Rafas sekretær. Mindre behov for rotasjon fremover.

Suksess i Champions League betyr også økte inntekter, noe som vil få direkte innvirkning på hvilke spillere Rafael Benitez klarer å hente til sommeren. På spørsmål fra Liverpool Echo om manageren nå kan begynne å sette fokuset på å hente inn sine transfermål, svarer Benitez i de sedvanlige frasene:
- Vi får se. Vi har to eller tre muligheter.

- Det viktigste av alt er at vi har gjenvunnet klubbens ære. Kanskje folk ser at Liverpool kan herje i Europa igjen. Vi kan tiltrekke oss spillere i England, men den kanskje største inntrykket vil være i Europa, hvor folk vil si at Liverpool er tilbake i toppen igjen. Det er viktig. Resultatet er også viktig for mange andre grunner, inkludert sponsorsituasjonen og kjøp av spillere. Det vil gjøre det lettere for oss. Kanskje vil jeg nå få mer penger, selvsagt mer enn for en uke siden. På denne tiden forrige uke visste vi at dersom vi endte på 5.plass og tapte mot Chelsea, ville vi ha mindre penger. Når man snakker om spillere, ser de at vi er på vei framover. Spillere som Steven Gerrard kan se forskjellen og vet hvor vi skal i fremtiden. I Xabi Alonso og Steven Gerrard har vi stammen i laget for mange år fremover. Denne seieren er viktig for ham og klubben.

 

Kun ett av Rafas kjøp startet mot Chelsea tirsdag, noe som bekrefter prestasjonen av å ta laget som tapte 1/8-delsfinalen i UEFA-cupen sist sesong til finalen i årets Champions League.

- Det er vanskeligere for meg her å komme til et nytt land og en klubb med et annet språk. Så jeg er stolt over å ha tatt laget til to finaler i min første sesong. I Valencia vant vi ligaen og UEFA-cupen, men det var annerledes. Det vil føles bedre å vinne Champions League her. Jeg har jobbet dette året med å nå blant de fire beste og bygge et lag for fremtiden, men vi har nå nådd to finaler. Min frustrasjon er ligaresultatene Vi vet at alt kan skje i en kamp med lidenskap og god taktikk, men i løpet av ni måneder trenger man mer enn dette for å lykkes. Det er derfor pengene er viktige. Da jeg snakket med formannen etetr kampen, var han like lykkelig som alle oss andre. Hvis vi gjør ting riktig i løpet av sommeren, kommer vi til å kjempe langt bedre om ligatittelen. Jeg vil ikke si at vi kommer til å vinne tittelen neste sesong, men jeg vil si at vi vil komme nærmere.

 

Benitez uenig med Mourinho

Benitez slår tilbake mot Mourinho etter kampen.

 - Mourinho sa at det beste laget ikke vant. I fem kamper mot dem har vi spilt bra på samme nivå. Vi tapte på et frispark i den først kampen, på en corner i den andre og i Carling Cup scoret de kun på dødballer. Vi er i finalen fordi vi har spilt bra i hver kamp bortsett fra borte mot Monaco og Olympiakos. Mot alle andre har vi kontrollert kampene.

 

- Det var scoring

Det har vært mye styr om den omdiskutere scoringen mot Chelsea. Benitez har nå fått bekreftelse fra sin sekretær at ballen var over streken!

- Min sekretær, Sheila, satt i linje med målstreken og hun sier det var scoring. Det er godt nok for meg.

 

Mindre viktig å rotere på spillere fremover

Rafael Benitez vet at alle spillerne ønsker å spille i finalen mot AC Milan, og at de to siste ligakampene vil bli avgjørende for hvilke som starter i Istanbul. Med god tid mellom kampene opplyser manageren at han nå har muligheten til å stille med det samme laget i de neste kampene.

- De ønsker alle å spille i finalen, så de vil selvsagt ønske å spille bra i de to neste ligakampene. Det fine er at jeg ikke behøver å rotere spillere hvis jeg ikke ønsker. Vi har én ukes pause mellom kampene mot Arsenal og Aston Villa. Og så ti dager før finalen. Det betyr at det er nok tid for spillerne til å hente seg inn hvis jeg ville benytte det samme laget. Jeg behøver ikke å bytte spillere fordi vi har mye tid til forberede hver kamp.