Finnan fortsatt skadet

Steve Finnan kjemper for å bli spilleklar til lørdagens VM-kamp. Såpeoperaen i UEFA om det skal gis plass til regjerende mester i CL fortsetter. Bli med til Super Cup finalen.

Irland håper fortsatt på Finnan

En rekke Liverpoolspillere vil de nærmeste dagene være opptatt med VM-kvalifisering.  Irland spiller lørdag kveld hjemme mot Israel på Landsdowne Road.  Steve Finnan er fortsatt plaget av den lårskaden han pådro seg mot Milan, og spilleren som kan spille både høyreback og høyre midtbane for sitt landslag er tvilsom til kampen på den grønne øya.  Landslagssjef Brian Kerr håper imidlertid fortsatt på at Finnan skal rekke kampen:  - Jeg tviler på om han vil være klar til lørdag, men han har fortsatt en sjanse.  Jeg kan bare vente på rapportene.  Han har fortsatt igjen en del løping, sparking og hopping, men kampen spilles lørdag slik at det er fortsatt tid.

 

 

Avgjørende møte 17.juni

Dersom Liverpool skulle bli invitert til neste års Champions League som regjerende mestere, vil det medføre at de andre engelske klubbene vil kunne miste millioner av pund i inntekter.  En inntektspott fra de forskjellige lands TV-inntekter blir fordelt mellom de delakende klubber, og ingen har så høye fjernsynsinntekter som England.  Ifølge The Daily Telegraph vil Chelsea, Arsenal, Manchester United og Everton kunne tape inntekter på opp mot £5M hver seg dersom de må dele en slik pott med Liverpool.  Dette blir bekreftet av Lars-Christer Olsson, som er chief executive i UEFA:  - Dersom Liverpool skal delta vil inntektene til de andre engelske klubbene i turneringen ble redusert og er snakk om millionbeløp.

 

- Det er en meget komplisert situasjon, sier Olsson.  - Vi må undersøke alle faktorer.  Vi kan ikke ta noen avgjørelser som vil influere negativt på andre klubber som allerede er med i turneringen.

 

- Vi må først finne ut om det er et flertall i executive komiteen som ønsker å forandre på vedtektene.  En avgjørelse må ikke bli tatt på basis av at det er Liverpool, men på en generelt prinsipielt grunnlag av at vi ønsker at mesteren skal kunne forsvare sin tittel uansett omstendigheter.

 

Dr. Joe Mifsud, som er i den nevnte komiteen på vegne av Malta, gjentok i går hva bl.a. Per Ravn Omdal er blitt sitert på, nemlig at UEFA ikke kan forandre reglene midt i en sesong.  Presidenten til UEFA, Lennart Johansson, har imidlertid tidligere sagt at komiteen vil ha hjemmel til å forandre på vedtektene under sitt neste møte 17.juni.  Trolig vil heller ikke en endelig avgjørelse i denne saken tas før nettopp dette møtet om drøyt to uker.

Tur og opplegg til Supercupen
Sabra Sportsreiser vurdere å sett opp fly til Supercup finalen i Monaco 26. august. De ønsker raske tilbakemeldinger fra folk som er interessert i å være med. Sjekk mer info her.