Finnan slipper tiltale

Påtalemyndighetene har kommet fram til at det ikke finnes tilstrekkelige bevis for å tiltale Steve Finnan for bildrap. En tung bør skulle dermed være lettet fra irens skuldre.

Steve Finnan blir ikke tiltalt for uaktsom kjøring i forbindelse med ulykken der han han kjørte på 81 år gamle Henry Nelson. Nelson døde som kjent av skadene han pådro seg, fem uker etter at ulykken fant sted i januar.

Advokatene har nå kommet fram til at 29-åringen slipper noen rettslig forfølgelse etter hendelsen i Tuebrook. Påtalemyndighetene har konkludert med at det ikke finnes tilstrekkelig bevis i saken til å stille Finnan for retten. 81-åringen skal ha gått rett ut i gaten i West Derby Road, og Liverpool-spilleren kan ikke lastes for det som skjedde.

Finnan forklarte seg til politiet umiddelbart etter at de ankom ulykkesstedet, og fikk deretter dra hjem. Først når Nelson over en måned senere døde av skadene, ble han arrestert mistenkt for uaktsom kjøring og innbrakt til forhør. Høyrebacken ble raskt løslatt mot kausjon, mens påtalemyndighetene vurderte om man skulle forfølge saken ytterligere.

Selv om Finnan nå slipper tiltale, må han forklare seg som vitne under en høring omkring saken den 24.november.