Fire røde nominert til prestisjefylt UEFA-utdeling

UEFA Club Football Awards skal deles ut i Monaco i slutten av august, og blant de 21 nominerte til Europas høyeste fotballutmerkelser finner vi fire Liverpool-spillere. Adidas overtar Reebok?

UEFA har i dag offentliggjort listen over nominerte spillere til UEFA Club Football Awards, og av 21 nominerte finner vi hele fire representanter fra Liverpool. Den høytidelige prisutdelingen finner sted i Monaco 25.august, i forbindelse med supercupfinalen. Til sammenligning har AC Milan fått seks nominerte, mens Chelsea har tre. Klubber som Arsenal og Manchester United har ingen nominerte.

I kategorien ”Beste målvakt” er Jerzy Dudek nominert etter sin heroiske innsats i Champions League-finalen i Istanbul. Han må kjempe med Peter Cech fra Chelsea og Gianlugi Buffon fra Juventus om den tittelen.

Jamie Carragher og Sami Hyypiä er begge nominert til tittelen ”Beste forsvarer”, mens Steven Gerrard ikke overraskende skal være med å kjempe om tittelen Europas ”Beste midtbanespiller”. De røde har ingen nominerte til tittelen ”Beste angriper”

Alle de 21 nominerte i de fire klassene er med i kampen om tittelen ”Mest verdifulle spiller”. Prisutdelingen vil finne sted kl.16.00 den 25.august, i Grimaldi Forum i Monaco. Trekningen av gruppespillet i Champions League vil også finne sted under samme tilstelning.

Her følger listen over samtlige nominerte:


2005 UEFA Club Football Awards
Best Goalkeeper nominees

Gianluigi Buffon (Juventus FC)

Petr Cech (Chelsea FC)

Jerzy Dudek (Liverpool FC)

 

 

 

2005 UEFA Club Football Awards
Best Defender nominees

Cafu (AC Milan)

Jamie Carragher (Liverpool FC)

Sami Hyypiä (Liverpool FC)

Paolo Maldini (AC Milan)

Alessandro Nesta (AC Milan)

John Terry (Chelsea FC)

 

 

 

2005 UEFA Club Football Awards
Best Midfielder nominees

Michael Ballack (FC Bayern München)

Steven Gerrard (Liverpool FC)

Kakà (AC Milan)

Juninho Pernambucano (Olympique Lyonnais)

Frank Lampard (Chelsea FC)

Andrea Pirlo (AC Milan)

Mark van Bommel (PSV Eindhoven, now FC Barcelona)

 

 

 

2005 UEFA Club Football Awards
Best Forward nominees

Adriano (FC Internazionale Milano)

Samuel Eto'o (FC Barcelona)

Ji-Sung Park (PSV Eindhoven, now Manchester United FC)

Ronaldinho (FC Barcelona)

Andriy Shevchenko (AC Milan)

 

 

Adidas tar over Reebok?
Liverpools utstyrssponsorer Reebok er i ferd med å bli overtatt av tyske Adidas i en avtale verd £2 milliarder. Adidas og Reebok blir for tiden ranket som nr.2 og 3 av verdens ledende sportsutstyrsleverandører etter Nike. Overtagelsen, som blir karakterisert som ”vennlig”, er ment å redusere gapet opp til Nike. Avtalen krever imidlertid godkjennelse fra Reeboks aksjeeiere og internasjonale konkurransemyndigheter. Adidas venter imidlertid at overtagelsen blir gjennomført tidlig i neste år. Liverpools nåværende draktavtale med Reebok går for øvrig ut til neste sommer.