Flo kan løse høyrekrisen

Rafael Benitez åpner for at Florent Sinama-Pongolle kan bli forsøkt skolert med tanke på en permanent plass på høyrekanten.

20-årige Florent Sinama-Pongolle scoret det første målet i gruppespillet i Champions League 2005/06, da han elegant lobbet ballen i mål etter et drøyt minutt mot Real Betis.  Franskmannen var kommet inn fra sin posisjon ute fra høyreflanken da han elegant tok ned et langt fremspill fra Jamie Carragher før han sendte ballen i nettet, men fortsatte å imponere ute på kanten i de 75 minuttene han spilte.  Hans fart og teknikk var stadig en trussel for hjemmeforsvaret.

Til Liverpool Echo sier nå Rafael Benitez at det kan bli aktuelt å bruke den lille spissen permanent ute på flanken.  Det har vært vel dokumentert at de røde har dårlig med dekning ute på høyresiden, og førstevalget Luis Garcia trives aller best i en mer sentral rolle.

- Vi har sett på flere løsninger ute på høyresiden, siden vi ønsket å benytte Luis Garcia mellom midtbanen og angrepet, hvor jeg synes han spilte meget bra på tirsdag, sier Rafa.

- Flo har nok fart og er intelligent nok til å spille der.  Han gir oss et godt alternativ.  Jeg kan huske at han spilte meget bra i den posisjonen mot Arsenal forrige sesong, og det gjorde han også i første omgang på tirsdag.  Det er en mulighet for ham til å lære den posisjonen.

Florent på sin side er glad for at han både kunne starte sin første kamp, og score sitt første mål på førstelaget, siden et langvarig opphold som følge av en kneoperasjon.

- Det er første gang at jeg har startet en Champions League kamp i min karriere, slik at jeg var veldig glad da jeg scoret.  Manageren fortalte meg at han behøvde noen som kunne spille ute på kanten og jeg fortalte ham at jeg vil gjerne lære den jobben hvis det betyr at jeg kan få en plass på laget.

- Jeg er komfortabel der siden det betyr at jeg får sjansen til å utfordre en mot en mot forsvareren, og at det er noe jeg er bra til.  Jeg kan slå innlegg og vil få muligheter til å score.

- Kanskje kan jeg bli løsningen på høyresiden, men det er det opp til manageren å bestemme.  Mitt siste mål i Champions League var helt tilbake mot Olympiakos, slik at det betydde mye for meg både å spille og å score.