Flo støtter Cisse

Florent Sinama-Pongolle går i dag ut med offentlig støtte til spisskollega, landsmann og klubbkamerat Djibril Cisse. Jamie Carragher tror også Liverpool har gode nok spisser til å kjempe i toppen.

I lys av Liverpools mislykkede forsøk på å hente Michael Owen tilbake til klubben, går i dag Florent Sinama-Pongolle offentlig ut med støtte til spisskollega Djibril Cisse. Flo tror Cisse vil ta Premier League med storm i sesongen som kommer, og bli den toppscoreren supporterne etterlyser.

Sinama-Pongolle innrømmer til liverpoolfc.tv at alle transferspekulasjonene den siste tiden har gått sterkt inn på landsmannen Cisse, men bedyrer at den kraftige spissen nå er i humør til å bygge videre på de to målene han gjorde i supercupfinalen, og han tror Cisse vil terrorisere flere Premier League-forsvar denne sesongen.

- Djibril er min venn, og jeg var glad for målene han gjorde i Monaco. Djibril elsker å score mål. Det er det han gjør best, og han ønsker bare å spille fotball og score mål for Liverpool. Han gjorde to mål i supercupen, og la opp til det siste. Du kan se gleden i ansiktet hans når han scorer mål, og da skjønner du hvor mye det betyr for han. Etter den stygge skaden i fjor, ønsker han bare å gjøre det bra for Liverpool, slår Sinama-Pongolle fast.

- Jeg tror han vil score mange mål i Premier League i år. Jeg har sett han i Frankrike, hvor han gjorde mange mål, og jeg har stor tro på at han kan gjøre det samme i England. Jeg tror han vil få en utmerket sesong. Vi har en sterk stall med selvtillit, og jeg tror ærlig talt vi kan gjøre det bra i ligaen. Vi kan like godt ende opp som mestere, uttaler den optimistiske unggutten.

Sinama-Pongolle kjemper selv om angrepsplassene i Liverpool-laget, men sier at han for øyeblikket bare er glad over å være tilbake på banen etter den alvorlige kneskaden han pådro seg i vinter.

- Det er flott for meg å være tilbake i spill igjen. Bare å være tilbake på banen etter sju måneder på sidelinja gjør deg glad. Jeg er gradvis i ferd med å finne tilbake til toppformen, og om et par uker kan jeg kanskje være tilbake på mitt beste. Det var fint at jeg kunne gjøre ett innhopp i supercupfinalen, og vinne et nytt trofe, sier han.

Sinama-Pongolle kom som kjent inn på høyrekanten på midtbanen mot CSKA Moskva, og uttaler nå at dette er en posisjon han ikke har noe i mot å spille i om det kan hjelpe laget.

- Jeg mener min beste posisjon er som spiss, men jeg kan også spille rett bak spissene eller på høyrekanten. Det eneste problemet med å være kantspiller er at jeg ikke innehar den fysikken og kondisjonen det krever for øyeblikket, ettersom jeg ikke har fått trent så mye etter skaden ennå. Men jeg vil spille på høyrekanten om manageren ber meg om det. Det er ikke det som er best for meg personlig, men fotball er et lagspill der laget som helhet er viktigst, slår han fast.

Carra med tro på spissene
Jamie Carragher støtter også klubbens eksisterende spisser i dag, etter at Owen-avtalen falt i fisk. Carragher innrømmer at han er skuffet over at hans gode venn, Michael Owen, ikke kom til klubben, men mener bestemt at Liverpool har gode nok spisser til å få jobben gjort likevel.

- Michael er en god venn av meg, og jeg ønsker han alt godt. Men han kan spille på et lag som kjemper om en plass i Champions League med oss mot slutten av sesongen, og forhåpentligvis trekker vi det lengste strået i den kampen.

- Selvsagt er jeg skuffet over at Michael ikke kom til Liverpool, men du må også ha respekt for spillerne vi har i klubben. Vi har brukt mye penger på spisser de siste to sesongene. £14M for Cisse, £7M for Crouch og £6M for Morientes. Vi har gode spisser i klubben allerede, så det er ingen krise at Michael ikke kom hit. Kanskje var ikke timingen rett, sier Carragher kryptisk.